Běžecké legíny Mizuno BG8000 II Premium long tights

Běžecké legíny Mizuno BG8000 II Premium long tights

Parametry

Značka HAPPY FEET
Celé jméno recenzovaného výrobku Mizuno BG8000 II Premium long tights
Typ sportu běh
Typ oblečení kalhoty
Pohlaví dámské
O jakou vrstvu se jedná první (spodní)
Do jakého ročního období se hodí celoroční
Materiál 1 76
Materiál 2 24
Barevné varianty černá, zelená; černá, modrá
Dostupné velikosti S-XL
Infocena 3390 Kč Kč
Dodává LEVELSPORTKONCEPT
Více info na www.mizuno.cz

Zaujalo mě

  • Výrazná komprese
  • Podpora kolem kolen pánve
  • Snadné navlékání

Shrnutí recenze

Běžecké kalhoty Mizuno BG8000 II Premium long tights vyvinuté pro vysokou svalovou kompresi během běžeckých tréninků jistě zapadnou do vašeho šatníku. Podpora klíčových oblastí a správného držení těla zajístí lepší zážitek z běžeckého tréninku. Testovali jsme za vás.

Hlavní část recenze

Běžecké kalhoty Mizuno BG8000 II Premium long tights vypadají již od prvního pohledu velmi technicky a byla jsem velmi zvědavá, jaké budou na běhání. Výrobce u nich totiž pracuje s podporou klíčových svalových skupin nohou, což má zajistit zvýšený výkon a současně lepší a rychlejší regeneraci po zátěži.


Podpora stehenních svalů v podobě nepravidelných trojúhelníkůPodpora stehenních svalů v podobě nepravidelných trojúhelníků

Reflexní prvkyReflexní prvky

Kalhoty velmi dobře padnouKalhoty velmi dobře padnou

 

Prohlédněte si další fotografie k článku…

 


Speciální podporu svalových skupin najdeme na kalhotech v oblasti pánve, kolen, stehen (hamstringů) a lýtek. Zejména ty v oblasti pánve mají za úkol kontrolovat správné držení těla. Komprese zase zajišťuje redukci vibrací svalů během intenzivních tréninků, díky čemuž se budete po tréninku cítit méně unavení.

Obléknout Mizuno BG8000 II není těžké

Kalhoty jsou velmi příjemné na dotek. Neoblečené kalhoty se zdají malé, ale nelekejte se. Kompresní oblečení se roztáhne až přímo na vašem těle. Vzhledem k tomu, že s kompresním prádlem už zkušenosti mám, měla jsem obavy s nasazování, které bývá často náročnější. Zde se ale nemusíte ničeho bát. Oblékání je jednoduché, kalhoty se krásně roztáhnou. Komprese je ale poměrně silná a pro někoho to může být moc, proto doporučuji si kalhoty dobře vyzkoušet a zvolit správnou velikost.

Při samotných výbězích a zvláště pak po nich oceníte kalhoty nejvíce. Pohyb v nich je totiž velmi příjemný. Svou zásluhu na tom jistě má také technlogie Dynamotion Fit, která zajišťuje, že kalhoty dobře sedí a přizpůsobují se pohybu. Navíc osobně mám v kompresních kalhotech vždy pocit jakoby větší síly a energie v nohou.

Kalhoty Mizuno mají malou kapsičku na klíče nebo malé občerstveníKalhoty Mizuno mají malou kapsičku na klíče nebo malé občerstvení

Kalhoty jsou prodyšné a dobře udržují teplotu těla. Na spodní čísti kolem lýtek nalezneme reflexní vzory, které běžce označí při trénincích za tmy. Jejich nevýhodou je, že špatně odvádí pot od těla, takže při výbězích v teplejším počasí jsem pod nimi při sundavání měla lýtka mokrá. Při pohybu to ale necítíte. Kolem lýtek je materiál velmi tenký a nebudete tak mít problém se sundaváním nebo oblékáním.

Co se týká kapes, na kalhotech nejdete jednou jedinou vnitřní kapsičku, do které se vejde maximálně malý svazek klíčů a jedna drobnost. Pokud budete tedy brát kalhoty na delší výběhy, budete potřebovat ještě ledvinku, případně vestu či jiné kapsy na triku, kam si dáte jídlo a pití pro dobu zátěže.

Zajímavé vybavení

Napiš, jakou máš zkušenost ty

Odpovídáte na komentář: