Recenze: Pánských běžeckých šortek RaidLight Ultralight Shorts

Recenze: Pánských běžeckých šortek RaidLight Ultralight Shorts

Parametry

Značka Raidlight
Celé jméno recenzovaného výrobku Pánské běžecké šortky Ultralight Shorts
Typ sportu běh
Typ oblečení kraťasy
Pohlaví pánské
O jakou vrstvu se jedná první (spodní)
Do jakého ročního období se hodí letní
Hmotnost 170 g
Údaje výrobce 1 Rychleschnoucí, prodyšný a pružný materiál
Údaje výrobce 2 V případě defektu Raidlight Vaše šortky opraví
Výbava 1 2 kapsy (na telefon, iPod, gel …)
Infocena 2099 Kč Kč
Dodává Norská móda
Více info na raidlight.norskamoda.cz

Zaujalo mě

  • Design
  • Vnitřní elasťáky
  • Komfort
  • Rychlé schnutí

Shrnutí recenze

Běžecké šortky pro všechny, kteří se řídí etiketou I LOVE TRAIL RUNNING a kterou najdete na našitou na nohavičce těchto ultralehkých běžeckých šortek Ultralight Shorts od RaidLight.

Hlavní část recenze

V kostce se jedná o pánské běžecké šortky s integrovanými elasťáky. Takže do nich už jdete tzv. „naostro“.

 

Celkový pohled na RaidLight Ultralight Shorts.Celkový pohled na RaidLight Ultralight Shorts.

Celkový pohled na RaidLight Ultralight Shorts z boku.Celkový pohled na RaidLight Ultralight Shorts z boku.

Testování kapes RaidLight Ultralight Shorts.Testování kapes RaidLight Ultralight Shorts.

Kompletní fotogalerie RaidLight Ultralight Shorts(26)

Materiál a střih

Vrchní materiál je volnější a na několika místech je plochým švem spojen s vnitřními elasťáky. Vnitřní elastické nohavičky se díky speciální konstrukci a příjemnému materiálu brzy stanou vaší druhou kůží. Z venku či z dálky tedy šortky působí civilně. Při bližším pohledu zjistíte, že to jsou technické „kraťasy“ s vloženými elasťáky.

Materiál je lehký a rychleschnoucí. Takže i prodyšný. Konstrukce podporuje termoregulační vlastnosti těla a šetří tak Vaši energii. Odvětrávací panely na strategických místech odvádějí tělesné teplo – kapsy jsou pouze spodní vrstvou a síťovinou.
Stahování v pase je pomocí široké gumy (4 cm) a pružné tkanice bez samosvorky, ale na obyčejný uzel.

 

Dynamické testování RaidLight Ultralight Shorts.Dynamické testování RaidLight Ultralight Shorts.

 

Pro větší pohodlí není uvnitř žádná etiketa, ale označení výrobků je provedeno pomocí termotransferu. Takže nic nikde natlačí ani nedráždí.
Když si k těmto běžeckým šortkám vezmete ultraprodyšné běžecké triko Technical Tee, jste vybaveni pro trénink, ale i pro závodní běh a to i ve velkém vedru.

 

V pase RaidLight Ultralight Shorts kromě široké gumy je i stahování pomocí ploché tkanice.V pase RaidLight Ultralight Shorts kromě široké gumy je i stahování pomocí ploché tkanice.

V pase RaidLight Ultralight Shorts kromě široké gumy je i stahování pomocí ploché tkanice.V pase RaidLight Ultralight Shorts kromě široké gumy je i stahování pomocí ploché tkanice.

Vnitřní elastické nohavičky z pod volných nohavic šortek lezou ven a takto má být.Vnitřní elastické nohavičky z pod volných nohavic šortek lezou ven a takto má být.

 

Kapsy

Praktické integrované kapsy Vám umožní mít nejdůležitější věci stále po ruce. Kapsy jsou umístěné na bocích. Jsou síťované a proti vypadnutí věcí uvnitř mají horní díl přetažený přes spodní. Takže vám uložené věci nemůžou vypadnout. Kapsa je plochým švem zafixována ke spodním elastickým nohavičkám, ale přesto mi uložení například klíčů od bytu či od auta v nich nevyhovovalo. Spíše jsou určeny k uložení lehkých a plochých věcí jakou jsou např: kapesníky, tablety, Buff šátek, tenké rukavice apod. Pro uložení klíčů by byla podle mě ideální kapsička na bedrech v pase.

 

Boční kapsa Ultralight Shorts se dá uzavřít přetažením horního dílu.Boční kapsa Ultralight Shorts se dá uzavřít přetažením horního dílu.

Uložení klíčů od auta do bočních kapes Ultralight Shorts nedoporučuji.Uložení klíčů od auta do bočních kapes Ultralight Shorts nedoporučuji.

Boční kapsa na Ultralight Shorts.Boční kapsa na Ultralight Shorts.

 

Slovo závěrem

Ultralight Shorts jsou běžecké šortky, které vám budou dělat doprovod při běhu v terénu a nebudou vám na obtíž ve velkém horku a budete se v nich cítit tak, že můžete běžet ještě dál, než si myslíte.

 

V šortkách RaidLight Ultralight Shorts nebudete určitě za slimáka.V šortkách RaidLight Ultralight Shorts nebudete určitě za slimáka.

Další informace

RaidlightRaidLight je francouzská značka, která se aktivně angažuje jako průkopník trail-runningu. Byla založena v roce 1999 Benoit Lavalem, špičkovým vášnivým běžcem, který se zúčastnil více než 100 ultramaratonů. Benoit Laval je nejen významným trailovým běžcem, ale zároveň i textilním inženýrem. Díky tomu už od počátku existence značky navrhuje špičkové vybavení a oblečení určené výhradně pro trail-running a ultra trail.

Zajímavé vybavení

Napiš, jakou máš zkušenost ty

Odpovídáte na komentář: