RECENZE: Hannah Coin – s touto bundou už vás žádná změna počasí nepřekvapí

RECENZE: Hannah Coin – s touto bundou už vás žádná změna počasí nepřekvapí

Parametry

Značka Hannah
Celé jméno recenzovaného výrobku Běžecká bunda Coin
Typ sportu běh
Typ oblečení bunda
O jakou vrstvu se jedná třetí (svrchní)
Do jakého ročního období se hodí podzimní
Materiál 1 100
Materiál 2 96
Materiál 3 4
Hmotnost 110 g
Údaje výrobce 2 Pouze pánská varianta
Infocena 1790 Kč Kč
Dodává Hannah
Více info na www.hannah.cz

Zaujalo mě

  • Extrémně nízká váha
  • Pohodlí během nošení
  • Funkčnost
  • Design

Shrnutí recenze

Ultra lehká větrovka Hannah Airlite AC je ideálním parťákem pro jarní, letní a podzimní výběhy ve větrném počasí, kterou snadno sbalíte do kapsy.

Hlavní část recenze

Větrovka je určená nejen pro trailový běh. Na první pohled zaujme svojí zelenou barvou s oranžovým zipem. V ruce pak překvapí materiálem, který je na omak příjemný, měkký a velice lehký. Celkově bunda působí minimalisticky, ale skrývá v sobě mnoho propracovaných detailů, které vám zpříjemní váš výběh.

 


Větrací průduchy na bocíchVětrací průduchy na bocích

Reflexní prvky na rukávechReflexní prvky na rukávech

Manžety na rukávech Manžety na rukávech

 

Prohlédněte si všechny fotografie k recenzi…

 


 

Promyšlený střih

Bunda má jednoduchý střih, který perfektně sedí a oblečete ji snadno a rychle tak, že ji převléknete přes hlavu. Přední zip navíc nemusíte ani zapínat, neboť je opatřen všitou patentkou, která brání bundě, aby během běhu slézala z ramen, a to ani v případě, že nesete na zádech batoh. Manžeta na rukávech je z poloviny opatřena gumičkou, díky které se rukáv přizpůsobí vašemu zápěstí, ale nijak neškrtí. Rukávy ukrývají navíc poutka, kterými lze provléknout palce a rukávy tak drží tam, kde mají. Při výběru je však pozor na jejich délku.

 

I na zádech najdete průduchy na odvětrávání exponovaných místI na zádech najdete průduchy na odvětrávání exponovaných míst

 

Praktické vychytávky

V případě, že by foukal chladný nebo silnější vítr, či během výběhu začalo pršet, je možné nasadit na hlavu kapuci s kšiltem, který brání vodě stékat do obličeje. Kapuci na hlavě drží gumička v její čelní části. Ve spodním lemu jsou všity dvě další gumičky umístěné na bocích tak, aby bunda perfektně přilnula k pasu a nepropustila k tělu nepříjemný vítr. Odvětrání zajišťuje větrací průduch na zádech, podpaží a obou bocích. Ty jsou doplněny o perforaci pro lepší proudění vzduchu.

Nechybí v dnešní době už nezbytné reflexní prvky

Pro běh v noci je bunda vybavena několika bezpečnostními prvky. Na zádech je umístěn jeden svislý tenký reflexní pruh a na rukávech další dva, které jsou z části vpředu i vzadu. Vpředu je navíc umístěno reflexní logo firmy Hannah reflexní popis kapsy STUFF Pocket, do které můžete schovat své věci. Kapsička je vhodná pro výběh na lehko. Skýtá v sobě místo na klíče, které lze připevnit na všité poutko, doklady a gel. Vrchní klopa brání věcem, aby z kapsy vypadly. Materiál je příjemný na dotek a neškrábe, dokonce ani v oblasti obličeje při nasazené kapuci, je zároveň pevný, pružný, rychleschnoucí a nemělo by mu vadit, když někde občas zavadíte o nějakou větvičku. V případě, že by vás počasí chtělo překvapit mírným deštíkem, bunda vás udrží krátkou dobu v suchu na běh v dešti to však není. Za to před větrem chrání dokonale. V případě, že se počasí umoudří, lehce ji sbalíte a strčíte do kapsy u kalhot nebo batohu.

Osobní zkušenost

Bundu jsem testoval v prostředí českých lesů a v rakouských tyrolských alpách, kde jsem ji díky sbalitelnosti neustále nosil po kapsách. Převážnou většinu času jsem ji nosil na podzimní běhy, které se vyznačují rychlou změnou počasí a občas jsem v ní tedy i zmokl. Bunda pro mne byla skvělým parťákem do kapsy proti větru a mrholení. Díky patentce mi při běhu s batohem nepadala z ramen během delších tratí.
O mě:
S opravdovým běháním jsem začal před 5 lety. Do té doby jsem se věnoval lehké atletice a plavání. Od kratších distancí jsem přešel velmi rychle ke vzdálenostem horskému půlmaratonu, horskému maratonu a občas i horskému ultramaratonu. V současné době se věnuji terénním půlmaratonům. Rád s běháním cestuji po České republice, Rakousku a Itálii.

Další informace

HannahHANNAH je česká značka outdoorového a lyžařského oblečení a vybavení s tradicí od roku 1991. Spolehněte se na kvalitní osvědčené materiály, které vám dopřejí užívat si outdoor naplno.

Zajímavé vybavení

Napiš, jakou máš zkušenost ty

Odpovídáte na komentář: