Nepropásněte nejlevnější REGISTRACI na Pirin Ultra – ultratrail divokými a neprobádanými horami v Bulharsku

Nepropásněte nejlevnější REGISTRACI na Pirin Ultra – ultratrail divokými a neprobádanými horami v Bulharsku

Pirin Ultra je závod divokými bulharskými horami, který nabízí pořádné dobrodružství i klid na rozjímání, vede navíc oblastí vedenou v UNESCO. Závod je součástí MIGU Run Skyrunner World Series a můžete na něm získat body na UTMB.

Jezera, jezírka, hřebeny a další jezera – závod pro milovníky ultra a hor

Národní park Pirin je známý pro své typické výhledy plné zakulacených vrcholků, které přímo vybízí k vyběhnutí a jsou posázené malými i většími jezírky – celkem v Pirinu najdete 118 ledovcových jezer! Nejvyšší horou je 2 914 metrů vysoký Vihren, 3. nejvyšší hora Balkánu.

Závod se běží 11.-13. října 2020. Na trase 66 km nastoupáte 4 400 metrů, jen o kus míň, než kdybyste se vydali na Mont Blanc, limit je 20hodin. Na delší trase na 160 km je stoupání 11 000 metrů a štědrý limit 50 hodin. Nově taky přibyla trať Pirin Extreme s parametry 38 km a 2 650 metry převýšení. Za dvě nejdelší trasy získáte kvalifikační body na UTMB.

Nepropásněte registraci!

Nejlevnější vlna registrace začíná 1.12. 2019!

  • 1. 12. 2019 – 29. 2. 2020: 160 km 65EUR/66 Km 55EUR/38 Km 45 EUR
  • 1. 3. 2020 – 31. 7. 2020: 160 km 75EUR/66 Km 65EUR/38 Km 55 EUR
  • 1. 8. 2020 – 31. 8. 2020: 160 km 85EUR/66 Km 75EUR/38 Km 65 EUR

Registrujte se zde!

TIP: Najděte podobné závody v naší termínovce

Konec přeplněným Alpám!

Pokud máte rádi ultra závody a v horách k tomu, pak už za sebou nejspíš máte nějaký ten závod v Alpách. Rakousko, Německo, Švýcarsko, Francie, Itálie…ty všechny nabízí nádherné závody s mezinárodní konkurencí a živou atmosférou. Pro mnohé z nás, kteří jsme zvyklí na komorní atmosféru terénních závodů v Čechách se navíc zapsaly do naší paměti díky skvělým fanouškům, hlasitému fandění a nezaměnitelným kravským zvoncům. Pokud ale patříte mezi introvertní “ultráky” a rádi si užíváte klidu a ticha nebo dokonce samoty v horách, pak už vás přeplněné Alpy možná příliš nenadchnou. Závody ve východní Evropě představují skvělou alternativu – nepřijdete o převýšení, technický terén ani krásné výhledy, zato získáte lákavou divokost, tajemnost a neprobádanost, které balkánské hory nabízí!

Potkáte se s místními i s elitou

Letos se koná teprve 4. ročník závodu, který navazuje na předchozí úspěšné ročníky. I proto si ho vybrali organizátoři Světového poháru ve skyrunningu a zařadili ho do poháru. Máte tak šanci zaběhnout si závod, který nebude přecpaný tisíci lidmi. Místo toho se potkáte s velkým počtem místních běžců a několika elitními běžci, sbírající body do poháru. Ideální kombinace pro změření sil i seznamování se. Závod navíc nabízí pořádné dobrodružství a spoustu klidu na rozjímání pro případ, že závody pojímáte spíš jako výlet. 🙂

Skvělá destinace pro prodlužený víkend

S ubytováním 10 eur za jednolůžko a 15 za dvojlůžko se přímo nabízí prodloužit si pobyt a prozkoumat bulharské hory a okolí trochu víc. Bansko, místo startu závodu je navíc dobře přístupné. Krom auta nebo letadla do Sofie můžete dorazit také místní hromadnou dopravou. Vlaky i autobusy jezdí až přímo do Banska. V případě potřeby navíc organizátoři nabízí asistenci.

Více informací najdete také na webových stránkách závodu nebo facebookovém profilu.

Navnadit se můžete také videem z roku 2018.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: