Žďárské vrchy: běžecká trasa z Nového Města na Moravě

Žďárské vrchy: běžecká trasa z Nového Města na Moravě

Turistický region
Vysočina
Kraj
Vysočina
Délka trasy (km)
29
Povrch
Přírodní terén
Převýšení (m)
586

Tato okruhová trasa Vás zavede přímo do srdce Žďárských vrchů. Na necelých 30 kilometrech proběhnete nejkrásnějšími vesnicemi na Vysočině (Fryšava, Tři Studně), zdoláte Brožovu skalku či Devět skal a jako bonus navštívíte proslulý biatlonový areál u hotelu Skihotel.

Jedná se o běhatelné cesty, zpevněné cestičky, technicky náročnější je například úsek mezi Žákovou horou a Devíti skalami. Asfalt pouze u nutných přeběhů.

Trasa – průchozí body: Skihotel – Bílá skála – Vlachovice – Tři Studně – Brožova skalka – Žákova hora (rozcestí) – Devět skal (rozcestí) – Fryšavské hájenky – Fryšava – Medlov – Skihotel

Ze Skihotelu se vydáte prudkým stoupáním na Bílou skálu a přes Vlachovice a rybník Sykovec vyběhnete v krásné vesnici Tři Studně. Poté budete následovat modrou turistickou značku krásnými přírodními traily kolem Brožovy skalky až na Fryšavský kopec. Následně vás čeká krátký úsek po zelené pod Žákovu horu. Následující úsek mezi Žákovicí a Devíti skalami je jeden z nejkrásnějších. Z Devíti skal už to bude zpět přes Fryšavské hájenky a Medlov utíkat samo. Okruh zakončíte opět pod tribunami v biatlonovém areálu na Skihotelu.

Možnost rozšíření: u rozcestí pod Žákovicí i pod Devíti skalami si můžete trasu prodloužit výstupem na samotné vrcholy (vždy cca 1-2 km navíc).

GPS souřadnice startu: 49.578333333333, 16.051388888889

Zajímavé vybavení

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: