Ostravsko: běžecká trasa okolo Hrabové

Ostravsko: běžecká trasa okolo Hrabové

Turistický region
Ostravsko
Kraj
Moravskoslezský
Délka trasy (km)
11
Povrch
Převážně asfaltový
Převýšení (m)
69

Příjemné trasa bez převýšení pro začátečníky, kteří chtějí mít při běhu na co koukat.

Trasa začíná u mostu přes řeku Ostravici, kde najdete parkoviště na případné zaparkování auta. Dále pokračuje po levém břehu řeky po šotolinové cestě až k hrabovskému statku, kde se proběhnete okolo pasoucích se stád koní.

Přeběhnete hlavní ulici a po chvilce se dostane ke dvěma rybníkům. Za rybníky zahnete doprava a poběžíte okolo několika rodinných domků. Asfaltová cestička se za domy ztrácí mezi poli. Buď můžete pokračovat dále po asfaltu, nebo zahnout na první lesní cestu vpravo, kde poběžíte kolem krmelce, u něhož často potkáte srnky, a po pravé ruce budete mít opět stáda koní.

Dále pokračujte po cyklostezce na ulici Domovská, kde bystrý pozorovatel ještě najde zbytky po zastávce tramvaje, která kdysi zajížděla až sem.

Později budete mít po pravé ruce dřevěný hrabovský Kostel sv. Kateřiny. Stále se držíte ulice, dokud nedoběhnete na úplný konec obce. Pak zahnete doprava a po chvíli opět přeběhnete řeku Ostravici (tentokrát po mostu pouze pro pěší). Po cyklostezce okolo řeky se pak vrátíte k parkovišti.

GPS souřadnice startu: 49.771388888889, 18.297222222222

Zajímavé vybavení

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: