Podyjí: běžecká trasa přes vesničku Hardegg a Hardeggskou vyhlídku

Podyjí: běžecká trasa přes vesničku Hardegg a Hardeggskou vyhlídku

Turistický region
Znojemsko a Podyjí
Kraj
Jihomoravský
Délka trasy (km)
12
Povrch
Převážně asfaltový
Převýšení (m)
541

Hraniční přechod Hardegg na rakouské straně, oběhnutí vesnice a také výhled na tuto krásnou vesničku z ptačí perspektivy – NP Podyjí.

Tato běžecká trasa začíná v pohraniční vesničce Čížkov, odkud běžíme po modře značené turistické cestě (silnici) až k rozcestníku a odpočinkovému místu Na Keplech. Jelikož se poběží z kopce dolů, tak volím lesní zeleně značenou cestu, po které se dostaneme až do nejnižšího místa k řece Dyji a tím také k hraničnímu přechodu Čížkov/Hardegg.

Přeběhnutím mostu se dostáváme do Rakouska. Hned za mostem je možnost doplnit vodu. Napojíme se na červeně značenou cestu podél vody, po které proběhneme spodní část této rakouské vesničky. Běžíme krátké, ale prudké stoupání lesními serpentinami a po pár set metrech se odpojíme ostře doleva zpět na zelenou. Po této cestě se dostaneme s několika vyhlídkami zpátky do vesničky. Je tu také možnost navštívit zdejší hrad Hardegg.

Odtud už pokračujeme na zpáteční cestě opětovným přeběhnutím mostu. Běžíme po modře značené silnici do prudkého stoupání. Zde narazíme na odbočku k Hardeggské vyhlídce. I když budete hodně unavení, tak tohle v žádném případě nevynechejte! Do cíle už zbývá jen kousek po stejné silnici.

GPS souřadnice startu: 48.865277777778, 15.863333333333

Zajímavé vybavení

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: