NĚMECKO: Krásná trailová trasa kolem Königsee

NĚMECKO: Krásná trailová trasa kolem Königsee

Turistický region
Zahraničí
Kraj
Německo
Délka trasy (km)
7
Povrch
Převážně terénní
Převýšení (m)
500

Krásná trasa v Bavorsku kolem horského Königsee, která nabízí trailovou variantu a to s hezkými výhledy.

Krásná trasa kolem, Čechům nepříliš známého, Königsee. Zatímco jezera v Dolomitech nebo v Tyrolsku mají  mnozí z nás již „zmáknuté“, německé Alpy jsou nám méně známé.

Trasa může začít buďto v Schönau am Koniggsee a odtud lodičkou do St. Bärtholoma, kde se napojíme na značenou stezku po západní straně jezera a doběhneme až na konec jezera, kde následně můžeme pokračovat i podél menšího, ale neméně krásného Obersee. Zpět se nabízí varianta treku nebo opět lodičkou. Možné je běžet trasu samozřejmě i v opačném směru.

Zpět do města se můžete přepravit lodí nebo si udělat trek kolem. Celá trasa po východní straně jezera má 19 km a 1780 metrů stoupání, což už je pořádná horská trasa. Západní varianta má 16 km a 1570 metrů stoupáníí. Pro hodně otrlé je samozřejmě možné obejít celé jezero, cca 35 km a 3330 metrů stoupání

Na cestě zpět domů se můžete také stavit například v Salzburgu, který je cca 20 – 30 km daleko a nebo pokud pojedete přes Mnichov, nabízí se i Chiemsee nebo jezera u Mnichova jako Amersee.

GPS souřadnice startu: 47.554166666667, 12.978333333333

Zajímavé vybavení

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: