TYROLSKO: Vyhlídková kratší trasa v okolí Innsbrucku a k jezeru Salfeins See

TYROLSKO: Vyhlídková kratší trasa v okolí Innsbrucku a k jezeru Salfeins See

Turistický region
Praha
Kraj
Rakousko
Délka trasy (km)
7
Povrch
Převážně terénní
Převýšení (m)
587

Vydejte se prozkoumat krásy Alp na středně dlouhé trase s výhledem na 3000 hory i údolí Innsbrucku a jezero Salfeins See.

Trasa začíná nedaleko vesnice Grinzens (okolí Innsbrucku), v udolí hned pod lyžařským střediskem Axamer Lizums. Autem můžete dojet až na parkoviště u Sendersweg ve směru na Axamer Alm. Pokud auto nemáte, můžete dojet autobusem do Grinzens a cestu údolím dojít. (Jedná se asi o 4 km navíc.)

Z parkoviště se vydáváme po pravé straně masivu přes most a nejprve stoupáme širší cestou. Po chvíli narazíme na možnost odpojit se a vydat se po trailové cestě, zkratkou směr Salfeins. Podle vašich preferencí se jí buďto můžete nebo nemusíte vydat, obě cesty vedou na vrchol.

Když dorazíme k menším chatičkám, kde je možnost dočerpat vodu, vydáme se po cestě která je mírně vpravo, ta nás dovede až na vrchol Salfeinsu. Následně si vychutnáme krásné výhledy na Axamer Lizum, Sellraintal, Innsbruck, Nordkette i téměř 3000 hory jako například Schwarzhorn, které jsou součástí masivu, který navazuje na ledovec Stubai. A především si nahoře můžeme užít krásné malé jezírko.

Pro ty, kdo by ještě neměli dost, je možnost se na vrcholu vydat po hřebenovce směr Grieskogel (2140) až k Schaflekergokelu (2400) a seběhnout do údolí na opačné straně masivu až tam. (Z hřebenu jsou hned 4 možnosti tras, kdy se odpojit a seběhnout). Na Grieskogel je to jen 1.7 km, na Schwarzhorn pak 5,9. Podle toho tedy počítejte s prodloužením trasy. V údolí pak vede široká cesta podél řeky, která se dá proběhnout i rychlejším tempem.

Pokud si trasu nechcete prodloužit, pak se rovnou na Salfeinsu vydejte rovně ve směru, ze kterého jsme na vrchol přišli a po značené trailové cestě pokračujte do údolí Sellraintalu. Opět máme dvě možnosti – trailovější cestičku lesem skrze kravské pastviny nebo širokou lesní cestu, obě nás dovedou do vesničky Sellrain, odkud můžeme opět využít pravidelné autobusové dopravy.

Varování! Tato trasa může být i skvělým tréninkem pro VK, nevydávejte se na ní, pokud nemáte rádi kopce! 😉

GPS souřadnice startu: 47.213055555556, 11.213888888889

Zajímavé vybavení

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: