SALOMON BĚŽECKÉ TRASY: Běžecké toulání a bloumání krásami Krkonoš

SALOMON BĚŽECKÉ TRASY: Běžecké toulání a bloumání krásami Krkonoš

Letní prázdniny se blíží a teploty opět stoupají, zajeďte se osvěžit na běžecký výlet do Krkonoš! Nabízíme výběr těch nejkrásnějších tras!

Běžecká trasa z Harrachova na Labskou boudu

Délka trasy (km): 27.07

Převýšení (m): 880

Povrch: Přírodní terén (kros)

Je trasa něčím speciální? Horská trasa

Autor: Vašek Hajdur

Celá trasa na Labskou boudu

Harrachova po modré stezce lesem kolem Mumlavského vodopádu až na rozcestí „Krakonošova snídaně. Zde začíná ostřejší stoupání stále po modré až na křižovatku „U čtyř pánů“. Tady si můžem vybrat kam poběžíme. Jestli k mohyle a přes na Vrbatovu boudu kolem Pančavského vodopádu (nejvyššího v ČR) až na Labskou nebo k ní doběhnete nejratší cestou jako my – tedy stále po modré.

Nyní jsme na Labské. Od ní po zelené přes Pramen Labe až na Voseckou boudu. Po seběhu „pod Voseckou boudu“ odobčíme doprava na naučnou stezku (myslím že červeně značenou) terén se příjemně vlní nahoru dolu, sbíháme ke křižovatce „Kamenice- most p. Jakšínem“. Dáme se doleva po modré kolem vodopádu a pořád dolů. Na rozcestí „Kamenice – Harrachova cesta“ zabočíme doleva a po žluté až k Mumlavskému vodopádu. Od něj už cestu známe a na místo startu už je to jen pár set metrů.

Horní Mísečky: běžecká trasa s výhledem na Krkonošský kotel

Délka trasy (km): 10.762

Převýšení (m): 509

Povrch: Převážně terénní

Je trasa něčím speciální? Horská trasa

Autor: Vojtěch Dvořák

Celá trasa s výhledem na Krkonošský kotel

Autem: centrální parking na Horních Mísečkách. Odtud vyrazíte na start pěšky k Jilemnické boudě. Tam si můžete zapnout stopky. Dále mírně do kopce po asfaltu (nebojte se, jenom kousek) po zelené turistické značce do Kotelních jam až k rozcestníku s červenou TZ. Nad Dvoračkami prudce doprava po červené TZ až na Růženčinu zahrádku. Tam na Harrachovy kameny. Pak pokračujte k rozcestníku nad Kotelní jámou. Dále po žluté. Neběžíte přes Mohylu ani přes Vrbatovu boudu, která je na dohled. Berte ji pouze jako záchrannou stanici v případě potíží nebo špatného počasí. Žlutá značka už vede pouze z kopce až do cíle k Jilemnické boudě.

Špindlerův Mlýn: běžecká trasa po sjezdovce ze Svatého Petra

Délka trasy (km): 1.349

Převýšení (m): 424

Povrch: Přírodní terén (kros)

Je trasa něčím speciální? Výběh na vrchol

Autor: Jonáš Holub

Celá trasa po sjezdovce ze Svatého Petra

Tento běh do vrchu ve skiareálu Špindlerův Mlýn startuje ze Svatého Petra, od tenisových kurtů pod sjezdovkami z 1198 m vysoké, krkonošské hory Přední Planina.

Čeká Vás náramný zážitek, na 1,3 km nastoupáte 443 výškových metrů! Na této F.I.S. World Cup sjezdovce závodili ti nejlepší lyžaři z celého světa a dnes tu můžete sklidit slávu i Vy. Připravte se, pozor, teď! První čtvrtinu stoupáte Malým Hankem, který má červenou, tedy střední obtížnost. Sjezdovku protíná lesní cesta. Jakmile ji překonáte, již není cesty zpět. Ocitáte se v černé pasáži Velký Hank – HOP, HOP, HOP, musíte makat, jinak sletíte ze střechy. Toto je nejtěžší lyžařský úsek v českých luzích a hájích. Na začátku finální třetiny, po přeběhu další lesní cesty se sjezdovka mírní opět na červený stupeň. Diváci skandují, nad Vámi krouží helikoptéra. U horní stanice vleku v rekordním čase protínáte cílovou pásku. Držíte květiny, pohár, pózujete fotografům a na krku se Vám třpytí zlato. Dolů se vezete lanovkou a ráno o sobě čtete v novinách, jste na titulní straně, jste mistři!

TIP: Všechny trasy najdete v sekci Salomon běžecké trasy. Můžete si je libovolně hledat podle regionu, vzdálenosti nebo terénu nebo přidat vlastní oblíbenou trasu.

Běžecká trasa z Pece pod Sněžkou až na vrchol České republiky

Délka trasy (km): 15.345

Převýšení (m): 866

Povrch: Převážně terénní

Je trasa něčím speciální? Výběh na vrchol

Autor: Filip Křivánek

Celá trasa na Sněžku

Z centra Pece pod Sněžkou nás čeká dlouhé, ale mírné stoupání nejprve po silnici k horským chatičkám až na konec vleku a sjezdovky – Portášovy Boudy. Odtud je výhled na Velkou Úpu. Zde se napojíme na žlutě značenou cestu, po které stoupáme a stoupáme nádhernou přírodou. Nejprve v lese, pak v nízkých stromkách, keříkách až nakonec po schodovitě upravené cestě mezi kameny až na vrchol Sněžky, odkud jsou bezpochyby nejhezčí výhledy na okolí.

Na Sněžce je možné se občerstvit, dojít na záchod, jídlo, pití a pak pokračovat po červeném značení kamenitým úsekem dolů až do Obřího sedla. Odtud odbočíme prudce vlevo na modrou značku. Zde nás čeká více, jak kilometrový velmi náročně technický seběh kolem vodopádů a řeky Úpy až k Obřímu Dolu. Pokračujeme stále dál po velmi pěkné cestě Úpským údolím až opět zpět do Pece.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: