Kam za orienťákem v zimě? Zimní běžecké ligy začínají!

Kam za orienťákem v zimě? Zimní běžecké ligy začínají!

Orientační běh v zimně neodpočívá. Většina běžců poctivě trénuje a jednotlivé oblasti pořádají zimní ligy, kde si mohou běžci nejen zazávodit, ale také se sejít s ostatními běžci. Zkuste nějaký závod, zajímavostí jsou speciální noční závody.

Sotva zapadla vrátka za letošní oficiální sezonou, již je za nimi široká nabídka podzimních a zimních závodů. Ty orientační běžci využívají především pro zpestření a zatraktivnění dlouhého zimního tréninkového období.

Prohlédněte si další fotografie k článku…

Téměř každá regionální oblast má svoji zimní ligu, čítající různý počet možností k porovnání se soupeři. Jsou zde jak závody klasické, tak velký počet krosů, často zařazených i do atletických kalendářů – například Malá Cena Velké Verandy ve Východní Čechách. Specialitou jsou také noční závody jakožto vhodná příležitost k mapovým tréninkům ve všední den. Některé regiony mají dokonce více lig. Pražský a Ještědský kombinaci klasických a nočních, Brno má zase speciální sprinterský seriál.

Chcete se dozvědět o orientačním běhu více? Sledujte naši prvaidelnou rubriku Orientační běh, kde najdete rady a tipy pro trénink, rozbory a reportáže ze závodů.

V obrazové příloze článku jsou náhledy webových stránek se zatím dostupnými informacemi:

Moravsko-slezská oblast – Slezská zimní liga

Hanácká oblast – Zimní liga Hanácké oblasti

Brno – Sanasport brněnská zimní liga

Brno – OB Liga

Ještědská oblast – BOR cup

Ještědská oblast – Noční OB Liberec

Východočeská oblast – Zimní hradubická liga

Praha – Pražská zimní liga

Praha – Noční OB Praha F1

Jihočeská oblast – Sněhulákův kufr v Jižních Čechách

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: