Chcete si zpestřit sezónu zábavným orientačním během? Orientační Běh Pražských Horolezců vám to umožní!

Chcete si zpestřit sezónu zábavným orientačním během? Orientační Běh Pražských Horolezců vám to umožní!

V listopadu se uskuteční již 63. ročník tohoto legendárního závodu. Pro minulé účastníky bude stačit datum 9-10.11. a místo Strašice v Brdech. Kdo si tento závod v minulosti vyzkoušel, je totiž zpravidla lapen a dlouho se nad další účastí nerozmýšlí.

Závod zahrnuje noční a denní část

Pro ostatní je tu několik základních informací. OBPH je zkratka slov „Orientační Běh Pražských Horolezců„. Jedná se o dvouetapový závod dvojic s noční a denní částí. Noční část bývá více čistý orientační běh. Základem úspěchu je neztratit se a posbírat co možná nejvíce kontrol. Pokud se vám to podaří a nezapomenete se po závodě na výčepu, tak máte dobře našlápnuto do denní části. V té se teprve ukáže, jestli jste taky trochu horolezec.

Podívejte se na další fotografie k článku…

Část kontrol v denní části není totiž problém najít, ale cvaknout

Jak přesné kontroly vypadají už záleží na vynalézavosti a škodolibosti organizátorů, kteří se každý rok mění – vítězové ročníku pořádají další ročník. K žádaným dovednostem určitě patří slaňování, prusíkování, lezení, šplhání na laně, případně plavání. Kontroly bývají ukryté ve skalních stěnách, na věžích, na stromech a podobně. Nikdo vás sice nebude nutit tyto kontroly cvakat, ale při jejich vynechání se nepřipravíte jen o body, ale hlavně o skvělou zábavu.

Jedná se o dvouetapový závod (páteční cca 4h noční a sobotní cca 8h denní) spojující lezení a orientační běh. Více informací o Orientačním Běhu Pražských Horolezců najdete v termínovce.

Ještě dodám, že spousta dvojic si jde závod „odšlapat“, potrápit se s mapou a zažít srandu při cvakání horolezeckých kontrol. Na druhou stranu spousta dvojic jede závodit a bojuje o každý bod a minutu. Tento závod si zkrátka užijí našlapaní borci stejně tak jako manželský pár v důchodu. Proto doufám, že se uvidíme na startu. Já tam určitě budu!

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: