KATEŘINA MATRASOVÁ – bez mapy jí to běhá lépe

KATEŘINA MATRASOVÁ – bez mapy jí to běhá lépe

Kateřina Matrasová letos září snad na každém závodě, kde se postaví na start. V rámci seriálu Salomon Trail Running Cup se zúčastnila závodů v Dolní Moravě, Krkonošského maratonu a Lipenského půlmaratonu. Všechny tři závody dokázala vyhrát.

Kateřina letos absolvovala spoustu běhů bez mapy a to nejen na domácí půdě. Na švýcarském Zermatt maratonu skončila mezi ženami na krásném 25. místě a 12. v kategorii.

Vztah ke sportu se projevuje již od dětství. Nejprve se více než deset let věnovala gymnastice a poté orientačnímu běhu, který nyní běhá za oddíl SK Chrast.

Co se týče její kariéry v orientačním běhu, tak sama přiznává, že v orienťáku má průměrné výsledky a žádného většího úspěchu nedosáhla. „Sice se tomuto sportu věnuji odmalička, ale pořád jsem se nedokázala naučit mapu a dělám hodně chyb, které mi brání v dosažení lepších výsledků, a oproti ostatním holkám jsem pomalá v terénu.“ přznává. „Lépe mi jdou delší závody, jako je horský orientační běh a rogaining, kde není tolik mapování a klade se větší důraz na běh a vytrvalost.“

Klasické závody se tedy staly pro Kateřinu další alternativou. Poprvé k nim přičuchla v roce 2012, kdy byla na studijním pobytu ve Švýcarsku. Zde byla nabídka závodů každý víkend opravdu pestrá a také jsem zde chodila trénovat s atlety, díky čemuž jsem trochu zapracovala na rychlosti.

Zeptali jsme se Kateřiny, jaké jsou pro největší  běžecké úspěchy: „Vážím si vítězství v horském maratonu Swissalpine, který se běhá ve švýcarském Davosu, a nyní i výsledku v Krkonoších. Dále dvou vítězství v horském orientačním běhu. Moc hezké zážitky mám i z Beskydské sedmičky, kterou jsem před třemi lety běžela se sestrou.“ V současnosti a do budoucnosti chce Kateřina zapracovat na rychlosti a zlepšit se v kratších bězích do vrchu, kde stále nedosahuje výkonů, jak by si představovala. Má v plánu také zkusit nějaký hladký maraton.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: