Sychravý Podzimní půlmaraton VAŠÍ LIGY 2018 ovládli Santiago Berenguer a Lujza Sláviková

Sychravý Podzimní půlmaraton VAŠÍ LIGY 2018 ovládli Santiago Berenguer a Lujza Sláviková

V neděli 28. října 2018, na den oslav 100. výročí založení Českoslovenka, se konal Podzimní půlmaraton VAŠÍ LIGY. Závodu se zúčastnilo celkem 139 závodníků, které ani „počasí pod psa“ neodradilo poměřit si své síly na pěkné trati kolem Vltavy.

Na závodníky čekalo sychravé podzimní počasí

Na vytrvalce čekala 21,1 km dlouhá trať a ti běžci, kteří preferují kratší vzdálenosti, si mohli zvolit doprovodný závod na 5 km. Půlmaraton vedl jako vždy po krásné trase po cyklostezce kolem Vltavy z Braníka do Vraného a zpět. Na závodníky čekalo sychravé podzimní počasí, které se ale nestalo překážkou pro běhuchtivé závodníky.

Jedná se o půlmaraton, který se běží po rychlé trase s obrátkou po cyklostezce kolem Vltavy. Závod patří mezi oblíbené běžecké akce VAŠÍ LIGY. Více informací i Podzimním půlmaratonu VAŠÍ LIGY najdete v termínovce.

Na půlmaraton se postavilo 113 běžců a běžkyň, mezi nimiž si pro prvenství doběhl s časem 1:17:42 Španěl Santiago Berenguer, který zaběhl druhý nejrychlejší čas tohoto závodu, hned po jeho jarním výkonu. Druhou příčku obsadil Josef Procházka s výkonem 1:19:01, třetí místo pak vybojoval v čase 1:19:04 Jan Svatoň. Mezi ženami s přehledem dominovala Lujza Sláviková s časem 1:29:16, druhé místo získala Monika Kadlecová s výkonem 1:39:57 a pro třetí místo si doběhla Daniela Perglerová v čase 1:40:18.

Na pětce zazářili Petr Snabl a Šárka Hinzová

Na pětce startovalo 26 závodníků. Mužskou kategorii vyhrál Petr Snabl s výkonem 17:32. Se ztrátou 22 vteřin na vítěze si pro druhé místo doběhl Aleš Kocián a třetí příčku obsadil Petr Eliáš s časem 18:56. V závodě žen zvítězila v čase 22:53 Šárka Hinzová, která doběhla s náskokem 18 vteřin před druhou Zuzanou Požárkovou. Třetí příčku pak vybojovala Lenka Zloská s výkonem 24:14.

Na závodě jako vždy i přes nepřízeň počasí panovala skvělá atmosféra. Samozřejmostí byl kvalitní servis pro závodníky v podobě výsledkového servisu a elektronického diplomu pro každoho. Nejlepší běžci a běžkyni obrdželi medaile a drobné ceny a na výsledných časech se podíleli vodičové Plzenští Tempo Makers.

Výsledky

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: