SALOMON BĚŽECKÉ TRASY: Beskydy, Posázaví a Opavské Slezsko

SALOMON BĚŽECKÉ TRASY: Beskydy, Posázaví a Opavské Slezsko

Rok se přehoupl do nejpohodovější části roku – do léta. Většina z nás si užívá sluníčko, uvolněnou atmosféru a těší se na dovolenou. Běžecký trénink samozřejmě nezanedbávejte ani v letních měsících, jen možná trošku zpomalte a v letním reggae tempu si užijte třeba běžecké trasy Beskydy, Posázaví a Opavské Slezsko.

Horská hřebenovka v Beskydech

Krása Beskydských hor k běhu a dalším sportovním aktivitám přímo vybízí. Komu by se nechtělo vyběhnout do kopců a užívat si půvab Valašska na vlastní kůži? Naše první trasa začíná a končí nad horskou obcí Horní Bečva, konkrétně u vodní nádrže téhož jména. Na prvních třech kilometrech vás čeká poctivé převýšení, ale pak za odměnu super hřebenovka a na závěr parádní seběh. A to už vůbec nemluvím o prémii, která vás osvěží po běhu v lokálních minipivovarech:-)

Kolem Jílového za zlatým pokladem

Tak na téhle běžecké trase budete muset zpomalit a určitě se ochladíte, i kdybyste nechtěli. Jednak částečně prochází přes husté lesy a současně údolíčkem Zahořanského potoka, který se kroutí přes cestu a občas vás donutí zout boty nebo překonat padlý strom. Zázemí vám poskytne město Jílové u Prahy, kde trasa začíná i končí. Cestou rozhodně nevynechejte vyhlídku Třeštibok, kde se vám otevře výhled na kaňon Sázavy. Kdo by měl chuť, může si zaběhnout ještě na kopec Ďábel, který se zvedá severně od Petrova. Na zalesněném vrcholu leží údajný geometrický střed Čech.

Výběh na Žimrovickou skálu

Poslední trasa je jako stvořená pro proběhnutí před prací, po práci anebo v obědové pauze. Kratší okruh z města Hradec nad Moravicí vás provede zástavbou až na úpatí kopce Hanuše, který má zajímavou historii a je opředen řadou legend. Po naučné stezce téhož jména vystoupáme k perličce celé trasy.  Žimrovická skála poskytuje nádherný výhled do divokého údolí řeky Moravice. Odtud nás čeká příjemný seběh po naučné stezce Mariánské louky a řeka Moravice nás dovede zpět do města.

Ze stovek dalších tras můžete přehledně vybírat v naší databázi běžeckých tras. Podle kraje, délky trasy, převýšení nebo zvláštnosti trasy si můžete zvolit dle vašich momentálních požadavků nebo se třeba jen inspirujte, když vám zrovna došly nápady. Pod mapou, kde je trasa zakreslena si můžete jednoduše stáhnout soubor GPX s trasou. Svůj zaběhnutý čas můžete také porovnávat s dalšími běžci, kteří trať zdolali před vámi.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: