KTRC Ještěd přidává metry na výšku i na dálku. Bude tu sky (half)marathon

KTRC Ještěd přidává metry na výšku i na dálku. Bude tu sky (half)marathon

Báječné profily Ještědského hřbetu u Liberce lákají pořadatele největšího tuzemského seriálu terénních běhů Kilpi Trail Running Cupu k dalším výzvám. Letos se trasa hrotí na čtyři ostré zuby s celkovým převýšením 1 350 metrů a protahuje se na půlmaraton. Formu můžete prověřit už v neděli 18. září!

Přitvrdili jsme, protože to lidi chtějí

„Přitvrdili jsme, protože to lidi chtějí. A my chceme mezi skyrunningové závody (součást Bohemia Industry Skyrunner Czech series). Taky opouštíme i zbytky asfaltu a jdeme jen do terénu,“ potvrzuje ředitel závodů Martin Dvořák. Na Ještědu prodlužuje a zdrsňuje ve čtvrtém ročníku už potřetí…

Na co se můžete těšit?

Start a zázemí zůstanou na patrovém parkovišti v Horním Hanychově pod lyžařským areálem. Tam dojedete i tramvají z Liberce. Běžci však okamžitě zamíří nahoru, ne ke skokanským můstkům, ale přímo po sjezdovce. Po traverzu pod lanovkou pak lehce spadnou terénem okolo Vířivých kamenů na tradiční stezku ke kultovnímu Hlaváčkovu hotelu na vrcholu. Jen tady se proklepnou plosky nohou asi kilometr po hladkém a tvrdém, než to zas krosnou mezi kameny a kořeny.

Šup dolů ke Světlé a pak šikmo vzhůru na hřeben na Pláně. Odtud po hřebeni až k Šámalce. Tady se otočíme zpět a po „liberecké“ straně svahu popílíme přes Pláně opět až ke sjezdovce pod ještědskou kabinkou. Teprve tudy se pak ohne seběh do cíle.

Mezi hrdými a nedočkavými účastníky už jsou známá běžecká jména

Mezi hrdými a nedočkavými účastníky už jsou loňský vítěz Jan Zemaník nebo Tomáš Maceček, výteční skyrunneři z Beskyd, odvezou vítěznou trofej místním borcům? Hrdinky famozního finiše Barbora Nekolová s Kateřinou Matrasovou se zatím letos na KTRC neukázaly, tak co třeba tady dát si repete?

Časové okno na tuhle porci počítá se čtyřmi hodinami a nabídne dvě občerstvovací stanice. Kratší „hobby“ verze měří 9 km, má 600 metrů převýšení na (prvních) dvou velkých kopcích.

Startuje se v pravé poledne jak ve slavném westernu. Limitovaný počet startujících se v těchto dnech pomalu naplňuje, proto neváhejte s přihláškami. Jako vždy bohatou tombolu se zápůjčkou Subaru s plnou nádrží na víkend ještě vylepší poukázky Telebridge teamu na paraglidingové lety nad Beskydami. Ty si lze ideálně vybrat u příležitosti výpravy na další závod KTRC do Čeladné.

Letošní seriál KTRC už zná také termín vyhlášení celkových výsledků

Nejlepší budou oceněni opět v rámci outdoorového festivalu Obzory 12. 11. v Praze na Filozofické fakultě. Tím ale sezona nekončí! Po loňském úspěchu pokračuje Běh do oblak až na zdejší unikátní vyhlídkovou stezku po sjezdovce na Dolní Moravě. Koná se 10. 12. a účastníci zde získají startovné na jeden ze závodů KTRC 2017 zdarma.

Propozice závodu

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: