Jste milovníci extrémních přírodních vícebojů? Co takhle si dát Krkonošský survival?

Jste milovníci extrémních přírodních vícebojů? Co takhle si dát Krkonošský survival?

První jarní víkend proběhne Krkonošský survival. Závod 3 členných týmů na 20 hod formou scorelaufu. Dostanete mapu a sbíráte body za navštívení asi 40 kontrol v horách a za doplňkové disciplíny.  Plánujete účast? V následujícím článku se dozvíte více…..

Co přesně letošní ročník přinese?

Startovat se bude v deset večer na Pomezních boudách. Tam všichni odjedou po prezentaci na chatě Kara připravenými autobusy. Aby se startovní pole rozdělilo hned na začátku, závodníci budou muset na „Pomezkách“ splnit několik dovednostních a orientačních úkolů. Tato úvodní část je jediná povinná. Všechny ostatní kontroly a úkoly už si závodníci mohou vybírat dle svého uvážení. Přesněji – dle zbývajících sil, času, počasí, …

Prohlédněte si další fotografie k článku…

Jedná se o náročný survival trojic na 20hod, který lze absolvovat na běžkách, sněžnicích, pěšky. Více informací o Krkonošském suvivalu najdete v termínovce. Také si můžete přečít reportáž z loňského ročníku.

Většina startujících by měla stihnout start dalšího bodovaného úkolu na Černé hoře. Ne tak adrenalinovou, jakou je zde často provozovaný paragliding, zato ale fyzicky o dost náročnější disciplínou. Bude odtajněna nejpozději v den startu.

Nejaktraktivnější a zároveň asi nejnáročnější disciplínou bude tzv. bejkárna

Následně si budete moci vyzkoušet jednu atrakci v Adventure Parku společnosti Yellow Point ve Špindlu. A poté pro většinu (alespoň diváků u TV) nejatraktivnější a zároveň asi nejnáročnější disciplínu, tzv bejkárnu. Brod Labe s následným výběhem do dlouhého velmi prudkého svahu (většinou po čtyřech), plného padlých kmenů, větví a kamení.

První brod Labe na stejném místě proběhl před 3 lety v noci. Těsně po půlnoci, směrem na východ. Podruhé to bylo v opačném směru. Překonával se tedy protilehlý svah. Zatímco při zmíněném nočním brodu dosahovala některým závodníkům voda téměř po ramena (a ti, kteří si sundali boty a nechali zvenku na batozích, je stejně namočili), následující rok byla voda do půlky stehen.

Takže náročnost brodu bude určovat množství tajícího sněhu. Celý brod se sice dá obejít, tým pak ztrácí spoustu času a tím pádem bodů, protože bejkárna je na čas. Nebo se mu můžete úplně vyhnout. Ale proč nevyužít vynikající regenerační proceduru? Za kterou byste jinde dali nemalé peníze. Ani nemusíte jezdit do Jeseníku.

Na závěr si budete moct užít pivo a večeři na horské chatě Kara 🙂

Potom už na Vás bude čekat jen jedno hluboké údolí a pak zasloužené pivko a večeře (v ceně startovného) na horské chatě Kara, kde je cíl. Do startovného kromě jízdenky na start patří i tričko ze závodu. A také záznam trasy GPS trackerem, díky kterému Vás budou moci Vaši kamarádi sledovat on-line. GPS navigace je naopak zakázaná.

Plus zkušenosti, které získáte, protože máte možnost okoukat různé fígle od těch nejlepších. Díky tomu, že se startující budou pravidelně na trati potkávat. Ti, co budou (z jakéhokoli důvodu) postupovat pomaleji, a tedy spíše „pouze“ sledovat hlavní linii závodu, totiž velmi často spatří top týmy. Které budou křižovat jejich cesty při odbíhání na stanoviště více vzdálené od zmíněné linie závodu.

Navíc v cíli na Kaře (v soboru v 18hod) budete moci celý zbytek dne probírat zážitky s ostatními. Nocleh ve vlastním spacáku pořídíte tamtéž za stovku a ti, co zůstanou přes noc, budou mít nachystánu i snídani. Tak neváhejte a pojďte Krkonošský survival také vyzkoušet. Základní startovné platí jen do 10. ledna! Celý závod má statusMistrovství ČR v zimním přírodním víceboji!

Ještě pár čísel. Průměrná výška kontrolního bodu při KS’17 je více než 900m.n.m. Nejnižší bod, přes který půjdete (pokud nezabloudíte), má metrů 590. A protože se samozřejmě „nepůjde“ přes hraniční hřeben, převýšení bude velké.

KS nemá žádné občerstvovací stanice. Doplnění energie je možné z vlastních zásob nebo z nákupů cestou. Závod bude mít (jako každoročně) i svého lékaře. Na Kaře nebo na trati.

Na TV reportáž z minulého ročníku se můžete podívat zde

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: