Jedinečný Lipno Ice Marathon se blíží! Druhý ročník extrémního závodu odstartuje za měsíc.

Jedinečný Lipno Ice Marathon se blíží! Druhý ročník extrémního závodu odstartuje za měsíc.

Už během prosince probíhaly na zamrzlém Lipně první tréninky. Organizátoři závodu spolu s dalšími sportovci testovali vlastnosti ledu, povětrnostní podmínky i vlastní kondici. Po Novém roce přibyla i sněhová pokrývka a díky silným mrazům zesílila vrstva ledu tak, že už je možné upravovat ledovou magistrálu.

První bruslaři vyrazili na dokonalou ledovou plochu 7. prosince

Lipno se pokrylo ledem již na začátku prosince a první bruslaři vyrazili na dokonalou ledovou plochu 7. prosince. Tloušťka ledu se přiblížila k 10 cm – hranici pro bezpečný pohyb osob a následující dny začaly trénovat i lední jachty, které svištěly po perfektním ledu neuvěřitelnou rychlostí. V průběhu prosince se nad lipenskou přehradou vystřídaly nejrůznější povětrnostní podmínky a sportovci se na led vydávali za každého počasí, pokud jim to síla ledu dovolila.

Prohlédněte si další fotografie k článku…

Jedná se o extrémní závod v maratonu a půlmaratonu na ledu. Více informací o Lipno Ice marathonu najdete v termínovce. Také si můžete přečíst reportáž z loňského ročníku.

Elektronickou registraci je možné provést do 8. února

Do druhého ročníku Lipno Ice Marathonu se můžete přihlásit elektronicky do 8. února 2017 nebo případně osobně v místě prezentace závodu. Pokud si netroufáte na maratonskou vzdálenost, máte možnost závodit i na poloviční trati půlmaratonu (22 km). Pro mladé sportovce do 17 let je přichystán Young guns marathon o délce 10 km. Trať můžete absolvovat několika způsoby – běh nebo freestyle (brusle, běžecké lyže, kolo, kite, ledová jachta, kombinace).

Přijďte podpořit závodníky!

Lipno Ice Marathon se koná v sobotu 11. února 2017. I pokud nepatříte mezi závodníky, můžete si užít zimní den na čerstvém vzduchu. Udělejte si výlet, vyrazte podpořit sportovce a sledovat, jak si poradí s tratí i počasím. Krásné okolí lipenské přehrady i napínavý souboj běžců a freestylerů určitě budou stát za to.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: