Kilpi Trail Running Cup upravuje trasy – méně asfaltu a na hezčí místa

Kilpi Trail Running Cup upravuje trasy – méně asfaltu a na hezčí místa

Největší tuzemská série běhů v terénu, Kilpi Trail Running Cup, lehce mění trasy. „Vycházíme z připomínek a postřehů běžců. Chceme je ještě víc zatraktivnit, vymazat maximum zbylých asfaltových pasáží a také sjednotit vzdálenosti,“ vysvětluje Martin Dvořák, ředitel KTRC.

Městské traily v Praze a Ostravě budou mít deset kilometrů, dalších pět závodů tvoří horské půlmaratony a velehorské Krkonoše nabídnou královskou padesátku. Bohatý doprovodný program chce naplnit heslo: „Zaběhejte si prima s celou rodinou a objevte místa, kde jste ještě nebyli.“ Už teď si můžete naplánovat letošní běžecko-výletně-zážitkový víkendový kalendář.

Všechny závody seriálu Kilpi Trail Running Cup najdete v naší termínovce. Další informace a registrace hledejte na stránkách série www.ktrc.cz

Změny v městských trailech

Běhy v městských terénech se tedy mírně změní. Úvodní Trail Ostrava (29. 4.) se zkrátí o necelé tři kilometry, ale o hřejivý dým haldy Ema ani výhledy na hrad či zoo nepřijdete. Na pražském Petříně se Trail Praha poběží o kilometr méně opět na dvouokruhové (s převýšením 240 m v jednom) trati. Naopak na zelených greenech golfového hřiště si Motolské jamky užijete o jeden okruh navíc, tedy celkem 5×2.

V kopcích čeká nejzásadnější změna na Dolní Moravě, která se zkracuje ze třicítky na Kralický půlmaraton. „Zachováme všechny horské a přírodní pasáže. Hned po startu se vystoupá ke Stezce v oblacích a odpadne také závěr po asfaltu podél říčky s posledním stoupáním,“ popisuje Dvořák. Tím pádem se stává tahle trasa v průměru nejvýše položeným závodem v zemi.

Nový název krásnější trasa: Česko-německý půlmaraton

Loňský závěrečný nováček v Českém lese se prodlužuje o pět kilometrů na Česko-německý půlmaraton a téměř celou trasu nabídne po měkkém přírodním povrchu. Ještě zajímavější se stává i mapa Krkonošské padesátky. „Půjdeme blíž ke Klínovkám a ukážeme další nádherné kouty našich velehor,“ dodává Dvořák. Padesátka má výjimečnou jedenapůlnásobnou bodovou odměnu. Tady zůstává ještě kratší verze 21 km, která se taktéž započítává „normálně“ do žebříčků, mírní se loňské drastické krpály po sjezdovkách, víc se poběží.

Na všech závodech se koná doprovodný pětikilometrový závod, který zvládne i „zbytek rodiny s dítětem“, zatímco se její nejsportovnější reprezentant bude tužit na hlavní trase. „Pro děti zajistíme hlídání i atletické školičky,“ doplňují pořadatelé.

KTRC má občerstvené webové stránky (www.ktrc.cz), na nichž najdete podrobné mapy závodů a můžete se už registrovat. Jeden závod stojí 400 Kč, sezonní pas na všech devět podniků 2 500 Kč. Ceny patří k nejpřívětivějším, které na českém trhu najdete, porovnáte-li nabízený závodnický servis.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: