Hradecký půlmaraton jubilejně popáté

Hradecký půlmaraton jubilejně popáté

Hradec Králové se již dávno zapsal na vytrvaleckou mapu České republiky jako dějiště největší podzimní běžecká akce u nás. Pátý roční velmi populárního Olfincar Hradeckého půlmaratonu a 3. ročník ČSOB Maratonu Hradec Králové se uskuteční 8. října 2017.

Na závodníky opět čeká okruh královéhradeckými lesy hrajícími všemi podzimními barvami

Start i cíl jsou již tradičně umístěny na Malé náměstí v centru města. “Velmi rychlá trasa je již lety prověřena a tak není důvod cokoli měnit. Právě koncept jednoho okruhu uprostřed královéhradeckých lesů, které hrají všemi podzimními barvami, je velkým lákadlem pro několik tisícovek běžců” říká ředitel závodu Roman Šinkovský o běhu, který již dlouhodobě patří mezi nejvýznamnější společenské akce města v rámci projektu Regina.

Jedná se o velmi oblíbený městský maraton a půlmaraton, který vede krásným prostředím královéhradeckých městských lesů. Více informací o OLFINCAR Hradeckém půlmaratonu a ČSOB Maratonu Hradec Králové najdete v termínovce.

Novinkou v letošním roce bude certifikace trati

Novinkou v letošním roce bude certifikace trati, což přiláká celou českou špičku, která si bude chtít vylepšit své osobní rekordy. Celková účast je odhadovaná až na 2500 účastníků. Program začíná již 7. října v OC Futurum, kde si závodníci v klidu mohou vyzvednout své startovní tašky a prohlédnout expozice partnerů závodu.

Poběží se i pro dobrou věc – KINGSPAN běh proti rakovině

Nedělní bohatý program začíná dětskými závody v blízkých Žižkových sadech. V 11:15 hod. startují maratonci a v 12:30 potom hlavní závod na 21,097km, kterého se mohou zúčastnit jak jednotlivci, tak i dvojice (2x 10,5km) a štafety (4 x 5,25 km). Následně budou vybíhat účastníci 2. ročníku charitativní akce KINGSPAN BĚH PROTI RAKOVINĚ, jejíž premiérový výtěžek z loňského ročníku vynesl částku 319.400,- Kč, která byla věnována na podporu Onkologické kliniky FNHK. Celý den budou navíc probíhat doprovodné akce pro celou rodinu. Více o akci naleznete na stránkách pořadatele www.sportvisio.cz.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: