Rozhovor s pořadatelem závodu WINTER SkyRace®, Honzou Dušánkem: Závod se už neúprosně blíží!

Rozhovor s pořadatelem závodu WINTER SkyRace®, Honzou Dušánkem: Závod se už neúprosně blíží!

Milovníci horských závodů se opět můžou na začátku prosince těšit na skvělou akci. Koná se totiž druhý ročník zimního horského závodu WINTER SkyRace®, o jehož konání má hlavní zásluhu pořadatel Honza Dušánek. Více níže v rozhovoru se samotným Honzou.

Termín závodu se již blíží

Termín závod se už neúprosně blíží, jak vrcholí přípravy?

„Přípravy vrcholí a mě moc těší, jak zatím vše šlape astartovní listina roste. Na plnou trať WINTER SkyRace 2017® (21 km, 1350 m+) je momentálně přihlášeno bezmála 400 běžců a na poloviční traťWINTER Trail (11,5 km, 850 m+) přes 100 odvážných. A to nepočítám dětské závody, které celou akci rozjedou!Registrace jsou ale pořád otevřené, takže si troufnu tvrdit, že spolu se závodníky, kteří se zaregistrují do 2.12., bude na zimním Ještědu pěkná banda natěšených běžců.“

Podívejte se na další fotografie ze závodu…

Hádám, že už máš teď pěkný „kvapík“, co?

My finalizujeme přípravy s areálem, značením, občerstvením, doprovodným programem, dárečky, startovními čísly atd. Prostě práce se teď na nás docela valí, ostatně jako vždy před závodem. Je toho opravdu dost, ale já mám tohle období moc rád. Ale už se těším, až vše 2.12. propukne a opět se u nás pod Ještědem sejde parta úžasných lidí, kteří rádi běhají po kopcích a dokážou se u toho ještě smát!

Jedná se o náročný, ale o to víc nádherný zimní závod, který se koná v okolí Ještědu. Více informací o WINTER SkyRace® najdete v termínovce. Také si můžete přečíst reportáž z loňského ročníku.

Myslím, že se nikdo nudit nebude

Bude zase o závodníky postaráno, jak jsme na Tvých akcích zvyklí?

To považuji za samozřejmost a kladu na to velký důraz! Opět se mi podařilo zajistit velkokapacitní VYHŘÍVANÝ stan, takže se všichni v teple převléknou, nají a posedí s kamarády. Zde bude také pódium, kde bude prezentace před závodem a vyhlašování výsledků s tombolou po závodě. KNL catering připraví masové, vegetariánské i veganské jídlo. Svijany natočí pivko a Kofolku, bude i něco “tvrdšího” z baru. Opět zde bude řada partnerských stánků, kde si každý může otestovat outdoor vybavení, půjčit třeba LEKI hole přímo na závod, nechat si změřit došlap u MIZUNO stánku, vyfotit se u speciálního foto NN karavanu nebo si s dětmi zařádit v DECATHLON dětské zóně. Myslím, že se nikdo nudit nebude.”

A zajímavá odměna čeká také na všechny běžce, kteří se vydají na trať. S firmou INOV-8 bude opět vyhlášena soutěž o kompresní podkolenky, které bude moci vyhrát úplně každý, nezávisle na svém výsledném čase! Nebojte, vše zavčas zveřejníme.

I letos se na startu ukáží zvučná běžecká jména

Minulý rok se na start postavilo nemálo výborných běžců, jak to vidíš letos?

I letos jsem pozval na vlastní náklady celou českou skyrunningovou špičku. Samozřejmě ne každému, díky zimní tréninkové sezóně, se to bude hodit do „krámu“, ale už teď mám potvrzená zvučná ženská jména jako Anka StrakováZuzana KocumováKatka MatrasováIvana Sekyrová, Lada Štalzerová a z mužů už potvrdili účast Jiří Petr, Jirka Čípa, Pavel BrýdlAleš Palko, Dan Rubič, Tomáš Křivohlávek a další. Takže to rozhodně žádný pouťák nebude 🙂

No a jak to vypadá se slibovaným sněhem, Honzo?

Snažím se, co to dá! ale je pořád ještě dost času do závodu , tak uvidíme, jestli nám to vydrží. Ale věřím, že se mi podaří vyjednat podmínky jako vloni, kde to byla místy kochačka srovnatelná s alpským zájezdem.

“Tak se na vás všechny moc těším a věřím, že to bude 2.12. u nás pod Ještědem zase pěknej outdoor mejdan!!!

Díky, Honzo, za rozhovor a těšíme se na Ještěd!

Jan Dušánek – horal, ultraběžec, nadšenec a začínající pořadatel běžeckých závodů a kempů

Honza pochází z Liberce a k běhu se dostal ve svých 33 letech díky pejskovi. Za pouhé 3 roky ho běh chytl tak, že posbíral řadu účastí na závodech typu ultratrail. Nejraději má tratě v náročných podmínkách kolem délky 100 km. Letos si splnil svůj sen a dokončil náročný závod v Alpách, UTMB. V poslední době ho také chytlo pořádání horských závodů a nově také

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: