Bavorský Ultra Trail Lamer Winkel nabízí jedinečný trailový zážitek

Bavorský Ultra Trail Lamer Winkel nabízí jedinečný trailový zážitek

Zajímá vás, jaké to je na německé straně Šumavy? Při příležitosti 3. ročníku ultratrailového závodu Ultra Trail Lamer Winkel se tam můžete na začátku června 2018 nejen podívat, ale také si zazávodit. Dechberoucí krajina a skvělá atmosféra určitě budou stát za účast.

Pěšiny Bavorského lesa a jedenáct tisícovek

Po roční odmlce se vrací jedinečná trailová událost v bavorském Lamu, tedy kousek za českými hranicemi v německé části Šumavy. Trasy vedou po dechberoucích pěšinách Bavorského lesa přes jedenáct tisícovek k nejkrásnějším místům včetně nejvyššího vrcholu – Velkého Javoru.

Podívejte se na další fotografie k článku…

Na výběr jsou dvě trasy vedoucí převážně po hřebeni

Na výběr jsou dvě trasy, které byly pečlivě vybrány místnímí zkušenými trailovými běžci: Královská trasa –König vom Bayerwald je s 53 km a 2600 nastoupanými metry ryzím ultratrailem. Běží se 70% na úzkých pěšinách a z velké části po hřebeni s nádhernými panoramaty. Kratší závod – Osser Riese je tu pro ty, kdo si ještě nevěří na dlouhou vzdálenost nebo pro ty, co z jakýchkoliv důvodů raději absolvují kratší trasu s 25 km a 1200 nastoupanými metry. Pro všechny běžce je to ojedinělá příležitost poznat krásy Bavorského lesa, z toho nejhezčího pohledu, pohledu běžce.

Jedná se o ultratrailový závod vedoucí dechberoucí krajinou německé strany Šumavy. Více informací o závodu Ultra Trail Lamer Winkel najdete v termínovce.

Z registrací rozhodně neotálejte

Třetí ročník této unikátní horské běžecké akce se koná 2. června 2018, ale pozor, přihlášky se spouští již 1. prosince v 16:00 a kapacita 700 běžců bývá zaplněna již v prvních hodinách. Proto neváhejte, pokud si chcete užít tento zážitek. Registrace probíhá on-line na www.utlw.de v sekci „Anmeldung“. Na této stránce najdete také kompletní informace a pravidla závodu. Aktuální zajímavosti můžete také sledovat na Facebooku.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: