Zaběhněte si pro budoucnost s Yellow Ribbon Run!

Zaběhněte si pro budoucnost s Yellow Ribbon Run!

Desítky manažerů, státních úředníků, pracovníků neziskových organizací a bývalých i současných vězňů se letos postaví na start Běhů se žlutou stužkou. Ty se uskuteční v rámci závodů RunCzech běžecké ligy. Yellow Ribbon Run bude letos součástí Sportisima 1/2maratonu, Volkswagen maratonu a O2 Pražské štafety.

Přidejte se k běhu pro druhou šanci

Yellow Ribbon Run je výjimečný projekt, který dává druhou šanci těm vězňům, kteří si odpykali svůj trest a chtějí začít nový život. Jednou z podmínek úspěšného návratu do společnosti je i nalezení práce, která se lidem se záznamem v Rejstříku trestů shání kvůli předsudkům stále obtížně. Do Běhů se žlutou stužkou se proto zapojují i firmy, které už se zaměstnáváním odsouzených mají zkušenosti.

„Yellow Ribbon Run je pro nás další příležitostí, jak podpořit propojování lidí a organizací za účelem pomoci odsouzeným přinávratu na svobodu po výkonu trestu. Symbolika žluté stužky pro nás představuje spojení sil ve společnosti, které umožní nalézt odsouzenému správnou cestu a překonat všechny překážky,“ říká Emil Dobaka, ředitel a prokurista DP WORK.

Zapojil se i ministr spravedlnosti nebo paralympionik Jiří Ježek

V loňském roce běželo bezmála 400 lidí a 34 organizací. Bylo postaveno 67 štafet, v rámci kterých běžely i známé osobnosti, jako ministr spravedlnosti Robert Pelikán a paralympionik Jiří Ježek. Do závodů vyrazilo i 19 vězňů a 17 bývalých vězňů.

Jirka je jedním ze čtyř vězňů, kteří ve výkonu trestu natrénovali a dokázali zaběhnout maraton. Díky běhu a zapojení do žluté stužky získal zpět důvěru a podporu svojí maminky.

„Ve vězení a díky žluté stužce jsem potkal lidi, kterým na mně záleží! Moje maminka má ze mě radost – ‚konečně jsi něco dokázal a dotáhl to do konce– a plakala radostí.“ Jeho příběh si můžete přečíst také zde.

Za projektem Yellow Ribbon Run stojí Vězeňská služba ČR, RunCzech, Probační a mediační služba a nezisková organizace RUBIKON Centrum. Českou premiéru měl v roce 2016. Žlutá stuha je symbolem pro návrat do společnosti, symbol naděje. Vychází z písně Tie a yellow ribbon round the old oak tree.

Letošní běhy:

7. 4. 2018 – Sportisimo 1/2Maraton Praha 2018 (jednotlivec)

6. 5. 2018 – Volkswagen Maraton Praha 2018 (jednotlivec)

6. 5. 2018 – Volkswagen Maraton Praha 2 RUN 2018 (21 + 21 km)

13. 6. 2018 – O2 Pražská štafeta 2018.

Běžet můžete i vy nebo vaše firma, stačí se zaregistrovat na webových stránkách Yellow Ribbon Run.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: