Innsbruck Alpine Trailrun – zažijte závod a festival trailového běhu v srdci Alp

Innsbruck Alpine Trailrun – zažijte závod a festival trailového běhu v srdci Alp

Innsbruck Alpine Trailrun Festival je, jak název napovídá, festival trailového běhu a závod alpským terénem s krásnými výhledy i pro méně zkušené, který vás bude bavit. Nasbíráte na něm navíc body na kvalifikaci na UTMB.

Na výběr je 5 tras pro začátečníky i pokročilé

Innsbruck Trailrun nabízí hned 5 tras tak, aby si vybrali jak začínající běžci, tak ostřílení ultra vytrvalci. Závod se běží už 4. května! Vybírat můžete z tras 15 km, 25 km, 42 km, 65 km a 85 km a jako bonus je k dispozici ještě 7 kilometrový noční běh. Všechny trasy vedou přes historické centrum Innsbrucku a terénem horského masivu Nordkette, který je dominantou výhledů z Innsbrucku. Trasa navíc vede nedaleko Alpské ZOO, možná vám tak při běhu bude fandit i několik kamzíků. 🙂 A protože každá trasa končí jinde, po doběhnutí můžete využít autobusů, které vás dovezou zpátky do Innsbrucku. Některé trasy navíc končí u krásného jezírka Natterer See, kde se odvážnější z vás můžou po závodě osvěžit.

Prohlédněte si i další fotografie k článku…

Obejdete se i bez horských zkušeností, o výhledy ale nepřijdete

Na rozdíl od většiny závodů v Alpách, kde vás potká alespoň jeden náročný výstup a seběh, které vyžadují vysokou úroveň technických schopností a zkušeností v horách, v Innsbrucku se rozhodli zvolit traily, které sice vedou po okolních masivech, ale nikdy se nedostanete tak nahoru, aby hrozilo větší nebezpečí. O zábavu ale rozhodně nepřijdete, traily kolem Nordkette jsou opravdu výživné a nabízí jak prudké výběhy, tak rychlé seběhy a to všechno s krásnými výhledy na okolní vrcholky.

Podívejte se na další informace na profilu závodu v naší termínovce.

Ambicióznější z nás ocení body na kvalifikaci pro UTMB, altruističtější zase charitu

Přesto, že závod nevede až úplně na vrcholky hor, o pořádné převýšení a terén tu není nouze. Vypovídá o tom i fakt, že patří mezi kvalifikační závody UTMB. Pokud tak náhodou pokukujete po vrcholu skyrunningu, UTMB, Innsbruck Trail run vám pomůže získat body pro kvalifikování se. Získat je můžete na trasách 25, 42, 65 a 85 km.

Pokud jste naopak spíš skromnější a altruističtější, pak vás určitě potěší, že za každý uběhnutý kilometr organizátoři věnují jedno euro na charitativní projekt. Velká část vašeho startovného tak půjde na dobrou věc. 🙂

V pátek na vás čeká expo, Schupnudel párty, ve čtvrtek noční běh

Před začátkem závodu je přichystaná malá výstava, představit si jí můžete podobně jako například před Pražským půlmaratonem a maratonem, kde různé značky vystavují svoje outletové, zlevněné oblečení i nejnovější technické vychytávky. Často k nim patří ochutnávky gelů a tyčinek a spoustu zajímavých informací a doprovodný program. Večer vás čeká rakouská verze oblíbené těstovinové párty a pro ty, kteří se při závodech přes den nudí je tu i noční varianta Night Run, 7 km, který se běží ve čtvrtek 2.5.2019.

Po závodě je připravena After Run Party

V sobotu od 18 hodin, po doběhu i nejkratší trasy, která startuje až odpoledne, bude připravená pozávodní párty, kde můžete s kamarády oslavovat dosažené časy, seznamovat se s dalšími lidmi nebo si prostě užívat živou a energickou atmosféru Innsbrucku. Ten je známý jako studentské město a centrum alpských sportů. Krom toho je známý i pro své Alpské párty a bary, při kterých nepřijdete o výhledy na majestátný masiv Nordkette a hlavně pohodovou náladu, která vládne kolem.

Pokud se chcete víc navnadit a podívat se, jak závod vypadá, pusťte si video ze závodu. Více infomací také najdete na jejich webových stánkách nebo facebookovém profilu.

Jitka Richterová

Jitka Richterová

Jitka sportuje a běhá vlastně od dětství, pravidelně asi od 12 let. Kromě běhu se věnuje také jízdě na koních a všemožným aktivitám v horách. Po bakalářském studiu na VŠE přešla na magisterské studium aplikované ekonomie do Innsbrucku i kvůli možnosti běhání v horách, kterému naprosto propadla. Nejraději běhá pomaleji a delší tratě a to při vegetariánské stravě. Chtěla by se víc věnovat i závodům ultra.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: