Saar Challenge, trailový závod nedotčenou přírodou Žďárských vrchů

Saar Challenge, trailový závod nedotčenou přírodou Žďárských vrchů

Dne 22. září se v Hlinsku v Čechách, v městě na úpatí Žďárských vrchů, uskuteční 4. ročník trailového závodu Saar Challenge. Tento trailový závod napříč krajinou Žďárských vrchů nabízí svým účastníkům možnost zdolat tento stále opomíjený přírodní klenot v samém srdci České republiky.

„Žďárské vrchy jsou mou srdcovou záležitostí. Ačkoliv se jedná o jedno z nejkrásnějších míst naší země, cíleně sem zavítá jen málokdo“, říká ředitel závodu Jakub Jaroš.

Podívejte se na další fotografie k článku…

Saar Challenge nabízí tři trasy, které se od sebe liší svou délkou a obtížností

Nejdelší a nejextrémnější je dlouhá 66 kilometrů. Závodník při ní nastoupá více než 1 350 výškových metrů a pokoří nejvyšší místa Žďárských vrchů. Samozřejmě i vrchol nejvyšší – pověstných Devět Skal. Další dvě trasy jsou dlouhé 42 a 21 km a i na nich si neodpočinete. Čeká vás terén, polní a lesní cesty, pěšinky, louky, kamenité výběhy, místy technické seběhy, ale hlavně minimum asfaltu.

Jedná se o trailový závod, který vede úchvatnou a nedotčenou krajinou Žďárských vrchů. Více informací o Saar Challenge najdete v termínovce.

Místní osamělá kopcovitá krajina představuje skrytý přírodní klenot v srdci České republiky

Ideou závodu je zprostředkovat běžcům čistý sportovní zážitek a navrátit je k samé podstatě běhu. „Naším cílem není masová akce, jde nám o to, aby závodník pocítil souznění sebe sama s okolní přírodou, proto jsme omezili počet startujících na 200“, dodává ředitel závodu Jakub Jaroš. Dále čekejte krásnou trať, dobré občerstvovačky, kvalitní systém kontrol, pěkné zázemí a rozřazení do věkových kategorií tak, abyste se soupeři mohli adekvátně poměřit.

Vloni startovalo na všech tratích více jak 150 běžců. Nejdelší trasy se loňského roku zúčastnili náš přední ultramaratonec Štěpán Dvořák, který přislíbil svou účast i pro tento rok.

Online registrace za výhodnější startovné končí 12. září. Ke startovnému letos závodník navíc dostane i dárek v podobě Multifunkčního šátku Buff. Možné je přihlásit se i v den konání závodu.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: