Beskydská sedmička se blíží! Kdo jsou favorité v největším českém ultratrailovém závodě v ČR?

Beskydská sedmička se blíží! Kdo jsou favorité v největším českém ultratrailovém závodě v ČR?

Jen pár dnů zbývá do startu největšího ultratrailového závodu v České republice. Devátý ročník Beskydské sedmičky nabídne všem startujícím vše, na co si osm ročníků mohli zvykat. Kdo jsou favorité v letošním boji?

Nejvyšší kopce Beskyd, neúprosný boj s 95 kilometrovou tratí, na niž závodníci překonají převýšení přes pět kilometrů, a navíc velkou část trasy za tmy se startem v deset hodin večer. Beskydská sedmička nešetří nikoho a otestovat svoje limity budou moct jak hobby běžci, tak ostřílení závodníci. Kdo jsou tedy favorité na zisk titulů Mistrů ČR v horském maratonu dvojic?

Nejvyšší vrcholy Beskyd rozléhající se z Třince do Frenštátu pod Radhoštěm bude chtít i letos pokořit opět více než tři a půl tisíce běžců všech výkonnostních i věkových kategorií. Královská distance long, která je vyhlášena jako mistrovská, nabízí i letos mnohá známá jména, která mají s B7 již svou čest a zkušenost. O koho jde?

V mužích stará dobrá beskydská klasika

V mužské kategorii bude své čtvrté vítězství obhajovat beskydský rodák Stanislav Najvert, který letos poběží s neméně zkušeným borcem Honzou Zemaníkem. Loňský i předloňský Standův parťák a tréninkový partner Marek Causidis letos z důvodu rekonvalescence po vážné nemoci nestartuje, ale Honza Zemaník bude nepochybně neméně kvalitní partner a soupeřové nebudou mít případnou cestu k vítězství zadarmo. Oba zmínění borci letos ukazují nejen doma, ale i na zahraničních závodech dobrou formu, patří tak k největším favoritům mužského závodu. Musejí však také počítat s předloni druhým a loni třetím párem, Kamilem Bezděkem a Markem Novotným, kteří každý rok stupňují kvalitu svého výkonu a jistě budou chtít být na stupni vítězů výš. Také loni pátý Tomáš Peter společně s již velmi zkušeným Zdeňkem Hruškou budou mít ambice dostat se do čela závodu. V neposlední řadě ve startovním poli bude i Tomáš NovotnýMarkem Balcarem, od kterých lze také očekávat kvalitní výkon.

Ženské startovní pole s novými tvářemi

V ženském startovním poli schází podstatně více favoritek než v tom mužském. Totiž pět ze šesti žen, které stály loni na stupních vítězů, nepoběží. Jediná loni třetí Veronika Tkáčová letos poběží s novou parťačkou, a to s Katkou Klepáčovou. Dlouhodobě startující na B7 Linda Beniačová stejně jako Marie Zelená či Kristýna Chmelková (dnes již Otevřelová) totiž tento rok vynechává. Můžeme se tak těšit na souboj nových tváří o tituly mistryní ČR.

Nutno dodat, že v ženském startovním poli ve srovnání s tím mužským je dlouhodobě nižší konkurence, to je patrné podíváme-li se například na ztráty druhých a třetích týmů na ten vítězný v celé historii Beskydské sedmičky.

Jakkoli toto mistrovství České republiky v horském maratonu dvojic dopadne, Svět Běhu bude u toho a nabídne vám nejen pozávodní reportáž s prvními dojmy vítězů, ale také foto report z celého tohoto běžeckého svátku s fotkami závodníků. Tak poslední srpnový den roku 2018 na startu na atletickém stadioně v Třinci v areálů STaRS.

Statistika – Celkové pořadí:
Muži:
1. Stanislav Najvert / Jan Zemaník – 12:02:39
2. Kamil Bezděk / Marek Novotný – 12:10:34
3. Vladimír Řehák / Jaroslav Vicher – 12:46:32

Ženy:
1. Barbora Macurová / Petra Macurová – 14:55:55
2. Veronika Tkáčová / Kateřina Klepáčová – 15:41:37
3. Martina Dvořáková / Barbora Cichá – 15:48:22

Mixy:
1. René Kaleta / Linda Tekeliová – 14:20:09
2. Lukáš Hlavička / Ivana Hrdličková – 14:52:10
3. Jan Žaloudek / Hanka Přádková – 15:21:37

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: