Nový závod Liberec Nature Run zavede běžce do samého srdce Jizerských hor

Nový závod Liberec Nature Run zavede běžce do samého srdce Jizerských hor

Baví vás městské závody od RunCzech, ale občas raději vyměníte asfalt za lesní stezku? Pak se můžete těšit již 7. října na zbrusu nový závod RunCzech s příznačným názvem Liberec Nature Run.

Liberec Nature Run nabídne běžcům stejný servis, jaký znají z ostatních závodů RunCzech

Startovat se bude z centra města a poté se vyběhne do přírody. Běžce čeká pestrá trať s převýšením, která jim nabídne novou běžeckou výzvu a zážitek. „Lesy a kopce Jizerských hor u Liberce jsou nádherné. Běhání v terénu se navíc těší stále větší oblibě a my jsme chtěli běžcům dát šanci zažít na našich závodech zase něco nového. Do Liberce se už teď hodně těšíme a doufám, že se nový závod bude účastníkům líbit,“ říká Carlo Capalbo, prezident organizačního výboru RunCzech a předseda komise silničních běhů IAAF.

Jedná se o nový závod z dílny RunCzech, který tentokrát zavede běžce do náherné přírody v okolí Liberce a nabídne dvě délky tratí – 22 km a 12 km. Více informací o závodě Liberec Nature Run najdete v termínovce.

Kapacita nového závodu je stanovena na 2 000 závodníků (tisíc pro každou trasu) a kratší vzdálenosti se mohou zúčastnit běžci už od 15 let. Měsíc před závodem zbývá přibližně 150 registrací na oba hlavní závody (12 km a 22 km). Pořadatelé nezapomněli ani na děti a připravili pro běžce i neběžce všech věkových kategorií nesoutěžní dm rodinný běh, který nabídne malým i velkým sportovcům možnost okusit závodní atmosféru na vlastní kůži.

Závod odstartuje z centra města v pravé poledne

Běžci se poté vydají směrem k ZOO, kolem lesního koupaliště a proběhnou skrz žulový lom Ligranit. U Mlynářova kříže se trasy rozdělí, 12 kilometrový závod se vrací do Liberce, zatímco 22 kilometrová trasa pokračuje po zelené skrz Rudolfov až k Bedřichovské přehradě. Po přeběhnutí ikonické hráze začíná trasa klesat na Maliník, kde se běžci napojí na červenou značku a přes Rudolfov a pod Libereckou výšinou doběhnou opět k ZOO a zpět do centra, kde je cíl závodu. Na závodníky čeká finisherské tričko a v cíli originální medaile, která vzniká ve spolupráci s chráněnou dílnou Tulipán.

Kdo jiný mohl stát u zrodu myšlenky upořádat závod ze série RunCzech také v Liberci než liberecká rodačka, Zuzana Kocumová. „Pokud chcete zažít něco jedinečného, tak se zaregistrujte na liberecký závod. Při hromadném startu zažijete mrazení v zádech při sdílení atmosféry s ostatními běžci, kteří se sešli se společným zájmem“, říká s nadšením členka Rady města Liberec a sportovkyně a doplňuje: „Osobně se chci vydat na trasu 22 km. Je pravděpodobné, že si 7. října velmi ráda vyčistím v Jizerkách hlavu“.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: