Jubilejní pátý NoMen Run otevře 120 registrací

Jubilejní pátý NoMen Run otevře 120 registrací

Už popáté se na start závodu NoMen Run postaví běžkyně z celé republiky. Na 88 kilometrů dlouhou štafetu se mohou přihlašovat od 20. listopadu 2018. Závod, jehož trasa protíná Vysočinu z Nového Města na Moravě do Velké Bíteše, se uskuteční v sobotu 13. dubna 2019.

Organizátorky se rozhodly uspořádat závod o týden dřív oproti tradičnímu termínu, protože na předposlední sobotu v dubnu připadnou Velikonoce. „Chceme holkám umožnit startovat, ale svátky respektujeme, takže jsme pomlázce ustoupily,“ uvádí Květa Látalová, hlavní organizátorka závodu.

Podívejte se na další fotografie k článku…

Trať je rozdělena na osm úseků dlouhých 7 – 12 kilometrů

Stejně jako předchozí čtyři roky se trasa vlní Vysočinou – startuje se ve Vysočina Aréně a přes kopce, lesy a louky závodnice doběhnou až do Velké Bíteše. Trať je rozdělena na osm úseků dlouhých 7 – 12 kilometrů. Každý tým se skládá z maximálně čtyř holek. „Nemůžu zapomenout na letošní tři statečné, které se rozhodly těch úctyhodných 88 kilometrů zdolat samy. Dokončily dvě, náš obdiv ale mají všechny,“ přibližuje Látalová.

Jedná se o čistě ženskou štafetu, což je v České republice jediný závod svého druhu. Více informací o závodu NoMen Run najdete v termínovce. Také si můžete přečíst reportáž z letošního ročníku.

Rekord trasy vytvořily vítězky druhého ročníku NoMen Run z týmu RUN&MUM, které v roce 2017 zaběhly čas 6:51:41. Tento tým v lehce obměněném složení vyhrává každý rok. „Za ty čtyři roky jsme potkaly závodnice, které přijely pro výsledek, ale mnohem víc je holek, které NoMen Run pojímají jako fajn běžecký den s parťačkami, který si přijedou užít, prožít výjimečný den a odvézt si společné zážitky,“ dodává Látalová.

Registrace startují 20. listopadu

Kapacita předávek a zázemí v cíli pojme zhruba 120 týmů, což bude maximální počet přihlášených týmů. Registrace startují 20. 11. ve 20:11 h a potrvají do naplnění kapacity nebo do konce února 2019. Startovné je odstupňované podle pořadí při přihlašování: prvních 50 týmů 2400 korun/tým, dalších 50 týmů 2800 korun/tým a pro posledních 20 týmů je registrační poplatek 3200 korun.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: