Na INOV-8 Trail Running Festivalu proběhlo setkání běžecké a orienťácké komunity

Na INOV-8 Trail Running Festivalu proběhlo setkání běžecké a orienťácké komunity

Již tradičně se tento podzim konal Inov-8 Trail Running Festival. Víkendové setkání nejen trailových a orientačních běžců bylo nabité běžeckými aktivitami a přednáškami inspirativních osobností.

Poutavé přednášky střídané běžeckými aktivitami

Inov-8 Trail Running Festivalu se i letos účastnili běžci z celé běžecké komunity napříč výkonnostními úrovněmi. Od dvojnásobných účastníků Olympiády přes účastníky Mistrovství světa v běhu do vrchu, ultramaratonce a elitní orientační běžce, ale i hobby běžce.

Po pátečním přivítání běžců v rekreačním středisku Revika ve Vizovicích proběhl rovnou uvítací 3 km noční běh na rozhlednu Doubrava, kde na běžce kromě čaje čekala také valašská slivovice.

Prohlédněte si i další fotografie k článku…

Inspirace i sdílení know-how

Víkendový program byl proložený mnoha poutavými přednáškami, které účastníci živě rozebírali ještě několik hodin poté. Účastníci si mohli užít například přednášku o paraglidingu od Standy Mayera, účastníka RedBull X-Alps nebo povídání Ondry Fejfara o běhání v Coloradu, aneb ze Sněžky na Pikes Peak. Z ženského osazenstva přispěla také Adéla Stránská, která prezentovala RedBull 400.

Víkend svými příspěvky opepřili i Tomáš Hudec a jeho povídání o běhání v Kolumbii, Pavel Paloncý, který pohovořil o Spine a Spartan Race nebo Honza Bartas a etapové závody v horách.

Sedací a přednáškový program byl pravidelně prošpikovaný tím běžeckým, aby se běžci trochu rozhýbali a okysličili mozek. Krom klasického orientačního běhu bylo připravené také kros rally. Organizátoři si pro účastníky navíc připravili rogainingové překvapení. Běžci byli odvezeni autobusem na neznámé místo a následně si mohli užít neočekávaný závod v orientačním běhu, kdy během 150 minut s čelovkou museli najít podle mapky cestu zpět do základny.

Na své si přišli také účastníci Inov-8 Trailtour, kteří se během víkendu dočkali slavnostního vyhlášení.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: