Pohled do zákulisí nové kolekce Inov-8 a Craft – Grafenová rodinka se dočká nových přírůstků!

Pohled do zákulisí nové kolekce Inov-8 a Craft – Grafenová rodinka se dočká nových přírůstků!

Máme pro vás exkluzivní náhled do zákulisí chystaných novinek nové kolekce Craft a Inov-8. Co se chystá?

Novinky pro milovníky bahenních lázní Spartan Race i pro ty, co nechtějí mrznout

Ještě je tma. Sedám do auta a vyrážím směr Čeladná. Ne, tentokrát nejedu honit výškové metry. Dneska mě čeká něco trochu jiného. Jedu na představení nových kolekcí pro nadcházející podzim a zimu, pod taktovkou firmy Vavrys CZ. Kromě vřelého přivítání se mi dostává i spousta jídla (někdy je ta práce fakt dřina). Tady to mám rád. Nic se nehrotí a díky zpoždění v programu (kvůli sněhu jsem taky málem nedojel) stihnu aspoň prohodit pár slov.

Prohlédněte si i další fotografie k článku…

Primárně jsem sice jel okouknout Inov-8 a Craft, ale kousky Didriksons a čelovky Silva vypadají taky povedeně. A co, že je teda vlastně nového?

Možná už jste zaregistrovali, že Spartan race je nyní v režii Craft. Z novinek pro tuhle mazlavou disciplínu jsem nejvíce zvědavý na trailovky. Konstrukcí jsou primárně vyvinuté na překážkové běhy, něco mi ale říká, že využití bude širší. Hodně si dal Craft záležet na prádle, přesněji prvních vrstvách. Po chvilce jsem se v tom sice začal ztrácet. První vrstva do mírného chladu. Do velkého chladu. Na pomalý běh. Rychlý běh. Pomalý běh na lyžích, cyklistika. Merino, polyamid… Když se začalo mluvit o nulté vrstvě, trochu jsem si říkal, jestli tady nejsem špatně. Naštěstí na nás zase čeká příručka, jaký kousek kdy použít. Nový selektor, který dodá našim životům řád. Aspoň co se spodní vrstvy týče.

Dočkali jsme se! Grafenová rodinka se rozrůstá!

Inov-8 jde stále trochu jiným směrem, než klasické konvenční běžecké značky. V jejich katalogu asi nikdy nebudou načesané modelky s make-upem. A jejich boty asi nikdy nebudou bačkůrky s prsním implantátem pod patou. A přesto (nebo právě proto) v Česku mají stále větší oblibu. Asi jste zaregistrovali obrovský boom grafenu. A pokud jste fandové Inov-8, asi jste zaregistrovali i to, že tento materiál použili britští inženýři ve svých botách. A ano, loňskou sezónu byly boty s grafenem nedostatkové zboží. Letos by se ale měla situace výrazně zlepšit. A další pozitivní zpráva je, že grafenová podešev (čti podrážka) nebude záležitostí jen pár modelů, ale postupně se tento extra odolný materiál rozšíří do takřka celé škály. Akorát nevím, proč si vývojáři v Inov-8 dávají tolik záležet na designu, když jsou stejně boty věčně od bahna…

Jo, a vane orienťácký vítr ze severu, kdo ví, koho nového do naší britsko-švédské rodiny přivane?

Můžeme se těšit hned na několik novinek. Třeba nový Trailroc (s detaily ještě chvíli počkáme). Tak taky na jedno znovuzrození starých dobrých dvěstěsedmdesátek. Bude ale omezeno jen na pár kusů. Takže kdo dřív přijde…však to znáte. Celkově jsem rád, že jsem si nemohl nic koupit, zajímavých novinek bylo totiž požehnaně a zbytek měsíce bych jedl špagety s kečupem.

Mimo produktové věci jsem osobně zvědavý na další ročník Inov-8 Trail Running Festival. Víkendová akce s lehkým nádechem punku asi nebude žádný wellness relax, prý je ale vždycky kopec srandy a člověk se i přiučí něčemu novému. Na podzim se budu muset přesvědčit sám.

Jo, a jestli při cestování po světě rádi běháte (nebo při běhání rádi cestujete?), koukněte na TrailTour. Při tomhle etapáku se za nikoho do háku nepověsíte, nikdo vám to neodtáhne. Ale přesvědčte se sami…

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: