Salomon How To Trailrun, 4.díl – Jan Zemaník

Salomon How To Trailrun, 4.díl – Jan Zemaník

Ve čtvrtém díle Salomon běžeckého průvodce se budeme věnovat běhu do kopce. Tentokrát vyzpovídáme Honzu Zemaníka, vítěze Beskydské sedmičky nebo třeba 9. muže italského závodu Giir Di Mont.

Honzo, máš široké rozpětí závodů, od běhů do vrchu, po ultra. Máš raději vysokou intenzitu, nebo když při dlouhých závodech do kopce třeba i jdeš?

Já do kopce chodím i při krátkých závodech 😀 Ale samozřejmě bližší jsou mi delší závody, kde se tempo častěji mění a je více času si tak nějak všechno více promyslet.

Prohlédněte si další fotografie k článku…

Používáš při závodech nebo v tréninku do kopce hůlky?

Určitě, na dlouhých závodech typu B7 nebo tam, kde je opravdu velké převýšení jsem zvyklý na hole. Pokud se na takový závod chystám, určitě je používám i v tréninku. V zimní přípravě, kdy chodím jednou týdně nějaký dlouhý trek, je využívám také. Samozřejmě, že jsem na ně zvyklý také ze skialpů nebo běžek.

TIP: Přečtěte si také: JAN ZEMANÍK – horský běžec z Beskyd

Dokázal bys vybrat nejtěžší kopec, který jsi ve své závodní běžecké kariéře absolvoval?

Určitě, byl to kopec Grande Motte (3653m) ve Francii. Běželo/šlo se až na vrchol v rámci závodu Ice Trail Tarentaise, nebylo to technicky náročné, nahoře se šlo sice po sněhu a tvrdém firmu v nesmecích, ale výška byla znát a nakonec se také podepsala pod nedokončený závod.

Více informací se dozvíš naHowToTrailrun.cz

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: