Běh Velké Skály

Datum konání
28. 9. 2024
Lokalita
Ústecký
Místo konání
Děčín
Délka (km)
10.8 km
Povrch
Převážně terénní
Ročník 52
Převýšení 340
Typ závodu Závody pro děti
Soutěžní kategorie M39, M49, M59, M60+,Z39, Z40+
Místo a čas prezence Atletický stadion za železnicí
Místo a čas startu Atletický stadion ASK DĚČÍN - 11:00, Dětské závody od 9:30
Startovné Hlavní závod: 199 Kč předem, 299 Kč na místě. Dětské závody: 149 Kč předem, 249 Kč na místě
Předpokládaný počet účastníků hlavního závodu 100
Odměny Každý obdrží startovní balíček - batoh, samolepka, vlastní číslo, čip,. V cíli účastnická medaile. Závodníci na prvních pozicích obdrží věcné ceny.
Doprovodné závody a program Zkrácená trať 6.5 km, Velkolepé závody dětí a žactva
Doplňkové závody 1 Závody pro děti
Oficiální webové stránky www.askdecin.cz/velkeskaly

Postavte se na start a objevte tak trochu pozapomenutý slavný závod, který vás zavede z centra města do přírody plné hlubokých lesů a skalních srázů. Extrémní záležitost. A k tomu všemu závody dětí a žactva v jedinečné atmosféře přímo na atletickém stadionu v srdci Děčína. Každý závodník dostane při prezentaci startovní balíček, který obsahuje šňůrkový batoh na záda, startovní číslo s vlastním jménem, stylový náramek a samolepku.

Poznámky

Hlavní závod
10.8 km / 345 m nastoupáno
Trať hlavního závodu je určena pro vytrvalostní běžce, kteří se nebojí strmých stoupání a klesání. Trasa je okruhem, stoupá a klesá přes místní části Červený vrch a Jalůvčí, vine se po úbočí vrchu Papert a Špičák. Povrch tratě je smíšený - převážně po lesních cestách a stezkách, občas štěrk, místy asfalt, kostky i beton.

Zkrácená trať 6.5 km
Zkrácená trať je určena pro všechny, kteří se necítí absolvovat náročnou hlavní trať. Trasa vede souběžně s tratí hlavního závodu, a po cca 3 kilometrech v části Jalůvčí je otočka. Povrch tratě je smíšený - převážně po lesních cestách a stezkách, občas štěrk, místy asfalt, kostky i beton.

Závody dětí a žactva (do 15 let)
100 - 1490 m podle věkové kategorie
Pro děti od 3 do 15 let jsou připraveny oblíbené rozsáhlé závody dětí a žactva. Základem je 490 metrů dlouhý okruh v areálu stadionu, kdy nejmenší děti z něj běží jen 100 metrů, naopak ty nejstarší (což je starší žactvo) pak 4 okruhy (1960 m). Povrch tratě je vesměs travnatý a štěrkový, terén lehce zvlněný. Děti do 7 let startují zcela ZDARMA, ale obdrží kompletní startovní balíček.

Výsledky

Výsledky

Fotogalerie

www.zonerama.com/askdecin/Album/5649680

Zajímavé vybavení

Přidej svou zkušenost ze závodu

Odpovídáte na komentář: