Brutální překážky, pojídání kobylek a úžasné emoce provázely ARMY RUN ve Vyškově. V cíli tratě General nejrychleji Hynek a Veselá.

Brutální překážky, pojídání kobylek a úžasné emoce provázely ARMY RUN ve Vyškově. V cíli tratě General nejrychleji Hynek a Veselá.

Velké teplo, ale úžasná trať a fantastické výkony udělaly v sobotu 22. července z Army Runu ve Vyškově ve Vojenském újezdu Březina mimořádnou záležitost. Běžely se hned dva závody – pro Majora byla nachystaná trať o délce 11 kilometrů s více 40 překážkami. General byl ještě drsnější – 16 kilometrů a na nich více než 60 překážek.

Už příjezd ke startu skrz vojenský prostor ukazoval výjimečnost závodu. Tabule s nápisy a šipkami na tankovou střelnici nebo na přípravu k boji v zastavěné oblasti jasně odkazovaly, že na Březině to nebude žádné obyčejné proběhnutí.

Podívejte se na další fotografie ze závodu…

Dráha bojovníka byla silným lákadlem a také nesmírně intenzivním zážitkem

Dráha bojovníka, na které se připravují profesionální vojáci Armády České republiky, byla silným lákadlem a také nesmírně intenzivním zážitkem, kdy v krátkém sledu na téměř dvou kilometrech čekaly jedna překážka za druhou. Běžci se museli vyrovnávat se spoustou fyzických překážek a dosytosti se mohli nabažit přelézání, plazení, podlézání, přeskakování nebo brodění se potokem. A nařadu se dostaly i psychické překážky. Vedle už tradičního pojídání živého červa se jedly také kobylky.

Jedná se o hlavní závodu seriálu ARMY RUN, který se koná ve vojenském újezdu Březina u Vyškova. Více informací o ARMY RUN Vyškov najdete v termínovce.

Jedny z nejvypjatějších okamžiků všichni zažívali na posledních padesáti metrech obou závodů

Nadohled cíli čekalo přeručkování po zavěšených madlech a lešenářských trubkách bez dotyku země nohou. Kdo to nezvládl, musel dělat „angličáky“. A to ještě nebylo všechno. Na úplný závěr shyby -muži deset a ženy pět. Běžci si mohli pomáhat, ale i tak se právě tady snad každý vyšťavil doposlední kapky potu.

Army Run se vyznačuje hlasitým povzbuzováním od vojáků a dobrovolníků u většiny překážek. Výrazná běžecká osobnost Army Runu Petra Veselá si právě takový povolený doping užívá. „Mně se podobná podpora hodně líbí, hned mi to dodá víc energie.“ Ne každý ale verbální pomoc vyhledává. „Mě povzbuzování často přivede na jiné myšlenky než bych potřeboval. Měl bych myslet na překážku a její zdolání, ale najednou se mi s tím dostane do hlavy něco jiného. K Army Runu to ale patří a většině lidí to pomůže,“ říká jeden z nejlepších elitních závodníků Jakub Podzimek.

V mužích na trati General překvapivě nezvítězil nikdo z elitních běžců

Šampión z prvního závodu na Hluboké Jiří Vacík skončil třetí a dlouho se zdálo, že vyhraje další „eliťák“ Jakub Podzimek. Jenže všechny zaskočil závodník z třetí startovní vlny Richard Hynek, který Podzimka pokořil o téměř 5 minut. Na kratší trati Major vyhrál mužskou kategorii Tomáš Satinský. A Jakub Podzimek absolvoval 40 minut po dokončení trasy General i závod Major, v němž skončil čtvrtý!

Mezi ženami nebylo co řešit, tam běželo všechno podle plánu

Stejně jako na Hluboké, kde se běžel Captain, závod General ovládla neporazitelná Petra Veselá. „Dneska mi úplně nešly nohy, ale to bude tím, že jsem před týdnem poprvé zkusila dlouhý triatlon a tělo asi ještě nebylo v ideálním rozpoložení. Trať byla bezvadná a v tak teplém počasí jsem se těšila na každou vodní překážku a vždycky si říkala, aby byla voda hlavně studená,“ zhodnotila svůj výkon Petra Veselá. Na seznamu vítězek ji doplnila nejlepší na trati Major Lucie Königová.

Příští závod se běží na konci srpna v Horní Plané. Závod nedaleko Českého Krumlova je výjimečný, protože během víkendu budou připraveny všechny tři tratě – Captain, Major a General a ti nejodvážnější mohou zvládnout kompletní program a získat velmi ceněné trikolóry.

Výsledky

Muži GENERAL

1. Richard Hynek

2. Jakub Podzimek

3. Jiří Vacík

Ženy GENERAL

1. Petra Veselá

2. Petra Sotonová

3. Martina Rašková

Muži MAJOR

1. Tomáš Satinský

2. Bohuslav Šála

3. Ladislav Šulc

Ženy MAJOR

1. Lucie Königová

2. Veronika Vitinová

3. Nikola Berčíková

Celkové výsledky

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: