Pátý ročník Vinařského běhu na Mělníku ovládli Jiří Miler a Martina Bradáčová

Pátý ročník Vinařského běhu na Mělníku ovládli Jiří Miler a Martina Bradáčová

Téměř 200 běžců a běžkyň se v sobotu 22. září 2018 postavilo na start již 5. ročníku Vinařského běhu na Mělníku. Oblíbený závod se konal opět pod taktovkou místního běžeckého spolku Run the World. Vše navíc s podporou a přispěním města Mělník a místních podnikatelů.

Stavební úpravy malinko pozměnily trasu

Oficiální trasa, která byla v roce 2016 certifikována, doznala v letošním roce drobné změny, z důvodu stavebních prací, které město na tento rok plánovalo. Nicméně se podařilo právě s městem a stavební firmou vyjednat výjimku a přeběhnout přes opravovaný Strakův most. Namísto romantického přívozu se mohli účastníci závodu proběhnout po nedokončeném povrchu několik měsíců před oficiálním (znovu)otevřením.

Podívejte se na další fotografie k článku…

Počasí bylo k běžcům přívětivé

Bouřka, ukončující letní vedra, se naštěstí přehnala již v noci před závodem, a tak měli běžci všech výkonností téměř ideální podmínky. Snad jedinou komplikací byl nepříjemný vítr, přesto se daly čekat velmi kvalitní výkony. Tomu navíc nasvědčovala rovinatá trať, místy poněkud členitá, atraktivní zejména častou změnou povrchů. Jako bonus si závodníci mohli užít krásné výhledy na město Mělník se zámkem a kostelem. A pokud se běžci kochat nestihli, nejhezčí okamžiky zaznamenali pozorní fotografové, kterých bylo na trati hned několik.

Závod dlouhý 10 km, který vede po asfaltu i lesních cestách v okolí bývalého loveckého zámečku v Hoříně u Mělníka. Více informací o Mělnickém vinařském běhu najdete v termínovce.

Velmi napínavý a dramatický závod mužů

Závod mužů sliboval od začátku až do konce velmi vyrovnané souboje, a to se nakonec potvrdilo. V těsném souboji pro sebe vítězství uhájil Jiří Miler ve výtečném čase 33:45 minut, před druhým v cíli Michalem Suchým, který zaostal jen o 6 sekund (33:51). Třetí místo pak obsadil, se ztrátou 10 sekund na vítěze, Vladimír Marčík (33:55).

Také mezi ženami byly k vidění kvalitní výkony. Z vítězství se nakonec radovala Martina Bradáčová (41:03). Druhá v pořadí doběhla Evina Smotlachová, k velké radosti diváků, z místního Mělníka (41:28). S poněkud výraznější ztrátou pak bronzový stupínek bezpečně uhájila Veronika Králová (43:46).

Napínavé souboje mezi dětskými účastníky závodu

Na programu pak bylo hned několik dětských závodů, ze kterých si malí běžci odnesli nejen krásné medaile, ale hlavně hezký zážitek z běhu. Bylo příjemné sledovat, s jakou urputností a nasazením zvládly své závody účastníci dětských běhů od nejmladších kategorií až po ty nejstarší.

Organizátorům se i díky zázemí poskytnutému Vinařstvím Bettina Lobkowicz podařilo vytvořit závod s hladkým průběhem, pohodovou atmosférou, bez front a zbytečné nervozity. 5. ročník závodu je minulostí. Děkujeme všem zúčastněným a těšíme se na ten příští v roce 2019!

Výsledky v hlavním závodě:

10 km – muži:

1. Jiří MILER

2. Michal SUCHÝ

3. Vladimír MARČÍK

10 km – ženy:

1. Martina BRADÁČOVÁ

2. Evina SMOTLACHOVÁ

3. Veronika KRÁLOVÁ

Kompletní výsledky najdete zde

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: