Pečecká desítka v zimních podmínkách

Pečecká desítka v zimních podmínkách

Aneb Memoriál Jardy Kvačka. Již 37. ročník se konal tuto sobotu ve středních Čechách. Vítězi hlavních tratí se stal Lukáš Kourek a Katarína Berešová.

Na tento silniční závod s dlouholetou tradicí se sjelo mnoho závodníků, mnozí si jistě chtěli zaběhnout svůj osobní rekord. Všichni běžci, co neběží desítku poprvé se shodují, že tato trať je velmi rychlá. Namísto příjemného jarního počasí zde na běžce čekaly teploty okolo nuly a mrholení. I tak v hlavním závodu mezi sebou soupeřilo více než tisíc závodníků.

Magická hranice 30 minut (29:00, traťový rekord z roku 2009) sice letos nebyla pokořena, ale již po chvíli od startu bylo zřejmé, že souboj se odehraje mezi dvěma známými českými vytrvalci Kourkem a Pavlištou a také mezi Maročanem Abdelkabir. O vítězství rozhodlo až několik set závěrečných metrů, kdy se Lukáši Kourkovi podařilo zvítězit s náskokem 4 sekund před druhým Abdelkabirem Saji.

V ženách si suverénně doběhla pro vítězství Slovenka Katarína Berešová a svým časem 34:11 vytvořila ženský traťový rekord, který zlepšila o 4 sekundy.

Výsledky běhu na 10 km

Muži:

1. Lukáš Kourek, Tj Nové Město n.M., 30:36

2. Abdelkabir Saji, 30:40

3. Vít Pavlišta, Pomalí kluci/Inov8 team, 30:44

Ženy:

1. Katarína Berešová, TJ Obal Servis Košice, 34:11

2.  Petra Kamínková, Adidas Boost team, 35:34

3.  Tereza Zuzánková, AC Tepo Klado, 37:43

Výsledky

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: