TRIPL3 RUN: trojnásobné vyběhnutí Velkého Javorníku přilákalo přes 170 běžců

TRIPL3 RUN: trojnásobné vyběhnutí Velkého Javorníku přilákalo přes 170 běžců

Triple3 Run, takto organizátoři pojmenovali nový horský závod konající se u Frenštátu pod Radhoštěm, jehož myšlenkou bylo trojnásobné vyběhnutí na vrchol Velkého Javorníku. A premiéra to byla vskutku výborná.

Na start tohoto 30 km dlouhého závodu s převýšením 1270 metrů se totiž postavilo přes 170 běžců, mezi nimiž nechyběla také známá běžecká jména – Tomáš Svoboda, Stanislav Najvert či Tomáš Velička.

Podívejte se na další fotografie k závodu…

Ačkoli Velký Javorník není mezi beskydskými horami tím nejvyšším, rok od roku se kolem něj, či na něj pořádá více a více závodů. Tím doposud nejmladším byl Triple3Run, konající se poslední červencovou sobotu. O čem tento závod byl, to jistě každý pochopil z propozic. Avšak, dle mnohých startujících, to co by mohlo závod opravdu definovat, začalo až při přebíhání nádherných pasáží, tedy pravý horský trail. Obecně, na třiceti kilometrech dlouhé trati na běžce čekalo trojité vystoupání na 918 metrů vysoký Velký Javorník a konečný, téměř desetikilometrový seběh do cíle.

Atraktivní trať s dobrým značením a přátelskou atmosférou

Na premiérový start Triple3Runu se postavili také známí čeští ultra běžci – Tomáš Svoboda a Stanislav Najvert. Zastínil je však ostravský rodák, Aleš Velička, který si na druhého, Tomáše Svobodu, vybudoval tří minutový náskok a zvítězil v čase 2:33:41. Svoboda doběhl do cíle jen těsně před třetím Radkem Chrobákem o 17 sekund (2:36:38, 2:36:55). Radek se však stal v kategorii do 39 let vítězem, neboť Velička i Svoboda již startovali v kategorii 40+. Čtvrtý doběhl, již zmíněný, Stanislav Najvert v čase 2:38:44. Mezi ženami zvítězila také Ostravačka, Iva Pachtová v čase 3:23:53. Ztráta druhé, Hanky Prádkové však nebyla taková, jako na prvních pozicích v mužské kategorii. Prádková doběhla jen něco málo po půl minutě po vítězce v čase 3:24:35. Třetí ženou v cíli se stala Alžběta Dirnerová v čase 3:27:49.

Premiérový ročník závodu Triple3Run tak zná své vítěze. Atraktivní trať s dobrým značením a přátelskou atmosférou snad bude mít i příští rok své pokračování a na svůj start přiláká opět jak řadu dlouhodobých běžců, tak běžců, kteří si jdou první delší horský závod zkusit poprvé.

Kompletní informace k závodu naleznete zde.

Vojtěch GawlasVojtěch Gawlas – student žurnalistiky na Univerzitě Palackého v Olomouci. K běhání se dostat jako slepý k houslím, a protože kolem domova neměl žádné roviny, začal běhat po horách. Nejoblíbenější trasy má do 30 km, co možná nejvíce vertikálně a v co možná nejfotogeničtějším prostředí (protože fušuje mimo běhu také do fotografického řemesla). Cílem běhu, nebo spíš sportu jako takového, je pro něj vyčištění hlavy od okolního světa a chvíle pro sebe sama.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: