Krkonošský survival byl letos opravdu náročný, vítězem se stal mužský tým Salomon-Suunto

Krkonošský survival byl letos opravdu náročný, vítězem se stal mužský tým Salomon-Suunto

V pátek 24. března odstartoval v 10 hodin večer u Pomezních bud Krkonošský survival 2017.. Závod se statutem MČR v zimním přírodním víceboji, kdy tříčlenné týmy mají za úkol během časového limitu 20hod navštívit co nejvíce kontrol v terénu a na několika z nich ještě absolvovat doprovodné disciplíny.

Letos si mohli účastníci vychutnat velmi náročné až neschůdné úseky

Krkonošský survival je každým rokem jiný. Organizátoři se pokaždé snaží najít novou, zajímavou trasu, a zvláště letos se to, myslíme, podařilo. Po konzultacích se správou Krnap bylo možné zařadit velmi náročné (až neschůdné) úseky, které daly všem zabrat a survival si tak svůj název mohl opravdu zasloužit.

Podívejte se na další fotografie k článku….

Jedná se o náročný survival trojic na 20hod, který lze absolvovat na běžkách, sněžnicích, pěšky. Více informací o Krkonošském suvivalu najdete v termínovce.

Závod byl zahájem orienťákem

Závod začal hodinovým (hodinovým pro nejrychlejší) orienťákem mezi oplocenkami (malé lesní školky) ve členitém lesním terénu. Na ¼ metrové vrstvě starého sněhu. Bylo 8 způsobů postupu mezi kontrolami, takže nebylo tolik možností „opisování“, jako kdyby všichni vyrazili stejným směrem.

Následoval (spíše měl následovat) 12km úsek na běžkách. Ten ale musel být kvůli intenzivnímu tání v týdnu před závodem zrušen, takže si všichni následující trasu po (většinou) širokých cestách proběhli bez lyží. Závod pak pokračoval časovkou do vrchu. Na její start bylo třeba sestoupit z cesty asi 100 výškových metrů nepřístupným terénem k řopíku (malé vojenské opevnění) na břehu Malé Úpy. Odtud, po zapsání startovních časů, překonat říčku a vystoupat velmi prudkým svahem k cíli disciplíny.

Pak bylo třeba vybrat správný postup mezi několika kontrolami v okolí Pece pod Sněžkou. Jedna z perliček závodu pak byl sestup z Černé hory údolím Srnčího potoka, kde byla ve vyšších partiích ještě metrová vrstva sněhu. A např. v nejprudším úseku bylo během 150m nutno klesnout o 95m. Celkem účastníci „spadli“ na 1,5km o 500m níže.

Tradičně nechyběla královská disciplína – Bejkárna

Čtvrtá vložená disciplína závodu byla v Adventure Parku společnosti Yellow point ve Špindlu. Zde bylo třeba zdolat 5 stupňů Jákobova žebříku. Po ní už zbývala poslední, královská disciplína – Bejkárna. Což byl brod Labe u Krahulčích vodopádů s následujícím postupem strmým svahem, místy přes skály, padlé kmeny a kameny. Potom už jen několik kontrol a přes poslední údolí do cíle.

Celkovým vítězem se stal tým Salomon-Suunto (J.Kotyk, M.Navrátil, P.Štryncl). Před týmem EPO / VYKING / SPORTVISIO (J.Císař, J.Obuškevič, R.Šinkovský) a třetími CZAR (P.Bloudek, M.Kubina, T.Vaněk). Kategorii mix vyhráli Čelovky Lucifer / Sporticus / EPO (L.Mechlová, P.Dvořák, P.Pruner). Mezi ženami zvítězily (celkově desáté) EPO Brunetky (Martina Bochenková , S.Karochová, J.Ryantová).

Výsledky

Muži

1. Salomon-Suunto

2. EPO/VYKING/SPORTVISIO

3. CZAR

Ženy

1. EPO Brunetky

2. EPO Drtikolky

3. TEAM 168

Mix

1. Čelovky Lucifer/Sporticus/EPO

2. První oddíl

3. Mapy.cz

Celkové výsledky

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: