Nymburský půlmaraton nejrychleji zvládli Viktor Podškubka a Hana Hanzlová + FOTKY ZÁVODNÍKŮ ZDARMA KE STAŽENÍ

Nymburský půlmaraton nejrychleji zvládli Viktor Podškubka a Hana Hanzlová + FOTKY ZÁVODNÍKŮ ZDARMA KE STAŽENÍ

Nedělní dopoledne 23. dubna v Nymburku bylo vyhrazeno již 5. ročníku Nymburského půlmaratonu, který si za uvedenou dobu konání získal spoustu příznivců. Nejinak tomu bylo i tuto neděli, kdy se na start hlavního závodu postavilo téměř 550 běžců a běžkyň.

Tradičně s půlmaratonem se běhá i čtvrtmaraton. Zázemí závodu je umístěno do krásného prostředí prostoru Pod Hradbami a samotná trasa vede stezkou okolo řeky Labe. Rovinatá trať má akorát dva přeběhy přes most přes řeku, a to možná dělá závod zajímavějším.

Půlmaraton, který vede převážně po labských cyklostezkách. Více informací o Nymburském půlmaratonu najdete v termínovce.

Poněkud zlobilo počasí, ale s tím se běžci samozřejmě dobře vyrovnávají, i když to mohlo mít částečně vliv na celkové časy. Takže během závodu si všichni užili sluníčko, silný vítr, prudký déšť, a nakonec i trochu těch sněhových vloček.

Velmi vyrovnaný mužský závod

Už od startu se čekalo, že v mužské kategorii se bude urputně bojovat o prvenství. Nějaký výrazný favorit nebyl, takže souboj byl až do poledních metrů nesmírně zajímavý. V posledním úseku závodu se od svých pronásledovatelů odpoutal Viktor Podškubka z Eleven Run teamu a v čase 1:20:29 zvítězil. O další pořadí se bojovalo až do poledních metrů. Druhé místo pro sebe uhájil Jakub Herych za čas 1:21:29 a třetí místo patří Martinu Staňkovi, který cílovou metu protnul v čase 1:21:54 hodin.

I mezi ženami velmi vyrovnané souboje

V ženské kategorii se závodilo velmi vyrovnaně také ihned od startu. Do vedení se postupně dostala Hana Hanzlová a pro prvenství si doběhla v krásném čase 1:32:29 hodin. Druhé místo ve finiši uhájila Markéta Vávrová časem 1:34:22 hodin a třetí místo patří Petře Masojídkové za čas 1:34:28 hodin.

¼ maraton měl také svůj dramatický náboj

Ve vloženém závodě na ¼ maraton byly k vidění velmi povedené souboje a velká snaha závodníků o co nejlepší umístění a vlastně i časy. V mužské kategorii si pro vítězství doběhl Petr Harnoš z Kolína v čase 36:22 minut. Mezi ženami vyhrála suverénně nestárnoucí Dana Jiřičná časem 44:23 minut.

I přes nepříznivé počasí se závod povedl, o čemž svědčí mnoho upřímných pozitivních ohlasů po závodě. Pořadatelé se snažili vše maximálně dobře připravit a jejich snaha byla oceněna nejen vysokou účastí závodníků, ale hlavně kvalitními běžeckými výkony na trati. Pořadatelé věří, že příští rok už počasí tak zlobit nebude, a navíc udělají vše pro to, aby 6. ročník v roce 2018, byl zase o velký kus lepší než ten, i když jinak velmi podařený, letošní
ročník.

FOTOGALERIE S FOTKAMI ZÁVODNÍKŮ ZDARMA KE STAŽENÍ

Zde najdete fotogalerie s fotkamí závodníků od Terezy Maškové

1. Fotogalerie – 10. km (10:39 – 10:50)

2. Fotogalerie – 10. km (10:50 – 10:56)

3. Fotogalerie – 10. km (10:56 – 11:02)

4. Fotogalerie – 10. km (11:02 – 11:10)

5. Fotogalerie – 10. km (11:10 – 11:33)

Výsledky v hlavních kategoriích:

Půlmaraton – muži:
1. Viktor Podškubka
2. Jakub Hurych
3. Martin Staněk

Půlmaraton – ženy:
1. Hana Hanzlová
2. Markéta Vávrová
3. Petra Masojídková

¼ maraton – muži:
1. Petr Harnoš
2. Matěj Kracman
3. Pavel Tall

¼ maraton – ženy:
1. Dana Jiřičná
2. Andrea Novotná
3. Dagmar Nesládková

Celkové výsledky

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: