Mrázek a Zuzánková ovládli Inov-8 Jizerky RUN RACE

Mrázek a Zuzánková ovládli Inov-8 Jizerky RUN RACE

Premiérový ročník závodu Inov-8 Jizerky RUN RACE s podtitulem „závod i po cestách, které v mapě nenajdete“ se uskutečnil v blízkosti rozhledny Slovanka v Jizerských horách v neděli 1. října 2017.

Závodníci si mohli vybrat ze dvou tratí

Na start nastoupilo necelých 300 závodníků. Byly připraveny dvě trasy, přičemž ta hlavní měřila 18 km a převýšení dosahovalo cifry 656 m. Dvakrát menší převýšení měla trasa o délce 10 km. Trasy vedly do údolí řeky Kamenice, na Bukovou horu, do Böhmovy kotliny, ale také přes rozhlednu Bramberk nebo křížovou cestu pod Slovankou. Velká část nevedla ani po turistických značkách, silnice se pouze přebíhaly.

Jedná se o nový trailový závod, který vede nádhernou přírodou Jizerských hor. Více informací o závodu Jizerky Run Race najdete v termínovce.

Pro děti byl připraven závod o délce 500 m, který byl hodinu před startem hlavní kategorie. Každý dětský účastník dostal v cíli diplom a sladkou odměnu. Vyhlášeni byli pak účastníci trasy 10 a 18 km, kteří si odnesli ceny od partnerů akce v celkově hodnotě 100 000 Kč.

Počasí se nadmíru vydařilo

Babí léto v Jizerských horách právě bylo na vrcholu, obloha téměř bez mráčků. Nejlepší na hlavní distanci byl Jan Mrázek (Inov-8 team), když naprosto jasně ovládl závod a nadělil téměř šest minut druhému Dušanu Podroužkovi. O třetí místo byl boj mezi Antczakem Adrianem a Matějem Burdou. Nakonec rozhodly 4 sekundy ve prospěch polského závodníka.  V ženách byla nejlepší (a celkově jedenáctá) téměř domácí Tereza Zuzánková (AC Tepo Kladno), která porazila o 5 minut Marii Jiřičkovou (Craft team Jablonec), třetí doběhla Iveta Fořtová (ELEVEN RUN TEAM).

Kratší trať ovládli Pavel Kubát a Kamila Gregorová

Na kratší distanci si odnesl vítězství Pavel Kubát (Tréninkový Orgáč & OK99 HK), který o 9 sekund udolal v posledním kopci Antonína Semeráda (Kotlářka Praha), půl minuty ztratil na dvojici Ondřej Semík (OK Kamenice). Mezi ženami byla nejlepší Kamila Gregorová (Mizuno team), když v celkovém pořadí by brala 9. příčku. Druhá doběhla Anna Štičková (Loko Liberec), třetí skončila Romana Mrázková (Beermentalteam). Účastníci odjížděli spokojeni, o čemž svědčí i řada pozitivních ohlasů na webových stránkách a Facebooku.

Výsledky

18 km muži

1. Jan Mrázek

2. Dušan Podroužek

3. Adrian Antczak

18 km ženy

1. Tereza Zuzánková

2. Marie Jiřičková

3. Iveta Fořtová

10 km muži

1. Pavel Kubát

2. Antonín Semerád

3. Ondřej Semík

10 km ženy

1. Kamila Gregorová

2. Anna Štičková

3. Romana Mrázková

Celkové výsledky

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: