Silvrettarun 3000 – zaběhněte si krásný horský závod uprostřed Alp pro dobrou věc

Silvrettarun 3000 – zaběhněte si krásný horský závod uprostřed Alp pro dobrou věc

Zaběhněte si krásný trailový závod uprostřed rakouských Alp, jehož nejvyšší bod sahá až k 3000 metrům nad mořem. Výtěžek ze závodu, který se koná v polovině června, jde navíc na výzkum léčby poškozené míchy, můžete tak pomoct běhat někomu, kdo o tuto životní radost přišel!

Zaběhněte si krásný trailový závod uprostřed rakouských Alp, jehož nejvyšší bod sahá až k 3000 metrům nad mořem. Výtěžek ze závodu, který se koná v polovině června, jde navíc na výzkum léčby poškozené míchy, můžete tak pomoct běhat někomu, kdo o tuto životní radost přišel!

Tři trasy sahající až do 3000 metrů nad mořem

Silvrettarun 3000 je nádherný horský závod uprostřed rakouských Alp, který získal svůj název díky tomu, že nejvyšší vrchol Kronejoch dosahuje prakticky 3 000 metrů nad mořem. A to už je pořádná výška s pořádným rozhledem. Závod se koná 19.-20. července a nabízí 3 různé trasy z Ischglu do Galtüru. Nejdelší trasa s titulem „Hard“ má maratonskou vzdálenost (cca 42 km) a 1814 metrů stoupání. Prostřední, tedy „Medium“ měří 30 km a 1482 metrů stoupání. Nejkratší trasa „Short“ je vhodná i pro nováčky a čítá 11,2 km a 306 nastoupaných metrů. Navrch individuálním disciplínám se nabízí i kategorie pro tým

Krásná trasa z Ischglu do Galtüru

Pokud máte rádi zimní sporty, pak jste možná o Ischglu už slyšeli. Nachází se tam jedno z velkých a vyhlášených lyžařských středisek nedaleko neméně známého St. Antonu, obě města jsou na pomezí Tyrolska a Vorarlbergu, který sousedí se Švýcarskem. Oblast je ale krásná i v létě a nabízí mnoho nádherných technických i méně náročných trailů. Ideální je tak dorazit na víc dní a okolí si pořádně užít.

U nejkratší trasy se můžete těšit na běh přes Mathon a Tschaffein, prostřední nabídne výhledy v údolí Fimbatal až na Ritzenjoch (2,686 m). Nejdelší trasa s traily až k téměř třítisícovému Kronenjoch představuje skvělou výzvu i pro ty opravdu ostřílené horaly.

TIP: Přečtěte si také, jak se na loňském ročníku líbilo jednomu z běžců Světa běhu, Tomáše Petera!

Závod pro celou rodinu

Krom 3 hlavních tras, od maratonské až po tu nejkratší, je přichystaný i závod pro děti. Ten se koná už 19. července tedy v pátek před závodem v 17:00 hodin. Nejmladší kategorie zahrnuje i čtyřleté děti, kteří si po vzoru rodičů můžou vyzkoušet atmosféru běžeckých závodů včetně fandění a medailí. Podobně jako pro dospělé i pro děti jsou přichystané 3 trasy, které se liší vzdáleností a věkovými kategoriemi. Kategorie mini, pro ty nejmladší je na 450 metrů, midi měří 1000 metrů a pro nejodvážnější a nejstarší ratolesti je tu kategorie maxi s 2000 metry. Za startovné 7 eur bude všem zúčastněným předána na slavnostním ceremoniálu medaile i malý dáreček.
Výtěžek jde na výzkum léčby poškozené míchy.

Bauernmarkt Kappl, 13.7.2018

Silvrettarun 3000 už tradičně věnuje výtěžek na charitu. Patří mezi bronzové partnery organizace Wings for Life, která umožňuje sportovat i těm, kteří běhat nemohou – nejčastěji lidem na vozíčku nebo s dalšími problémy páteře. Z každého startovného, které není nikterak vyšší než u jiných zahraničních závodů, jde 5 EURna výzkum poškození a možné léčby míchy.

Pozor! Pokud zaregistrujete do 30. dubna 2019, ušetříte za startovné! Snížená cena registrace je 39 EUR za trasu Small a 46 EUR za trasy Medium a Hard.

Nezapomeňte na aklimatizaci!

Běhání v horách a ve vysoké výšce není žádná sranda. A zatímco výběhy kopců můžeme lehce potrénovat u nás jednoduchým opakováním výběhů kopců, nadmořskou výšku nasimulovat nemůžeme. Tenhle aspekt mají mnozí nováčci skyrunningu sklon podceňovat, zejména pokud s podobnou výškou a jejími efekty na lidské tělo a na naši výkonnost ještě nemají zkušenost.

Určitě si tak během tréninku zajeďte alespoň na trek někam do podobné výšky, ať víte, co s vaším tělem udělá a ideálně tak týden, dva až tři před závodem byste měli „výlet“ nebo trénink zopakovat, aby se tělo zaklimatizovalo. Pokud tu možnost nemáte, zkuste alespoň na místo závodu dorazit dva dny předem a minimálně si vyjet lanovkou do 2 500 až 3 000 metrů a udělat si nahoře malou procházku, pokud se před závodem nechcete unavit.

Pro více informací se podívejte na webové stránky závodu nebo na jeho profil v naší termínovce.

Navnadit se můžete také videem z loňského ročníku.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: