NoMen Run 2018 s tradičními vítězkami – zlatý opět tým RUNMUM

NoMen Run 2018 s tradičními vítězkami – zlatý opět tým RUNMUM

Štafetový závod pro ženy NoMen Run, jehož 88 kilometrů dlouhá trasa vede z Nového Města na Moravě do Velké Bíteše, opět vyhrál tým RUN&MUM, a to v čase 7:06:51. Oproti loňsku běželo v téměř letním počasí 103 týmů.

Trasa závodu se tradičně klikatila krásnou přírodou Vysočiny

Stejně jako v předchozích ročnících v sobotu běžecké boty obuly hlavně čtyřčlenné týmy, jejichž členky se na osmi úsecích pravidelně střídaly. Vybíhaly z Vysočina Arény a jejich trasa se klikatila krásnou přírodou Vysočiny přes Studnici, Velké Janovice, kolem přehradní nádrže Vír, Štěpánov, přeshrad Pernštejn, Habří, Borovník a končila ve Velké Bíteši.

Podívejte se na další fotografie k článku…

Do závodu se pustily i čtyři běžkyně, které se rozhodly zdolat trasu samy – a tři z nich NoMen Run dokončily. “Je to víc krásné setkání než závod. Běžela jsem podruhé a vždycky vnímám tu úžasnou energii a pozitivní přístup, který se kolem NoMen Run točí,” uvedla Tereza Gecová s úsměvem a 88 kilometry v nohách.

Jedná se o čistě ženskou štafetu, což je v České republice jediný závod svého druhu. Více informací o závodu NoMen Run najdete v termínovce. Také si můžete přečíst reportáž z loňského ročníku.

Závodnice se musely poprat nejen s náročnou tratí, ale i s horkým počasím

Nejrychleji nakonec trasu zdolal tým RUN&MUM v čase 7:06:51, který závod vyhrává v lehce obměněné sestavě už od prvního ročníku. Druhý doběhl DrTi tým v čase 7:35:19 a bronz braly Rychlý holky z Nového Města na Moravě za čas 7:48:48. „Na výsledných časech se jednoznačně podepsalo horké počasí, ale NoMen Run se běhá pro zážitky, ne pro minuty. Před všemi závodnicemi klobouk dolů, pro nás jsou vítězky všechny,“ doplňuje hlavní organizátorka NoMen Run Květa Látalová.

Jubilejní pátý ročník se bude zřejmě termínově posouvat, protože na něj připadají velikonoční svátky: „Promyslíme to, probereme v organizačním týmu, a termín ohlásíme do konce léta,“ dodává organizátorka.

Výsledky

1. RUN&MUM  7:06:51

2. DrTi Tým  7:35:19

3. Rychlý holky z NMNM  7:48:48

4. Běhničky  8:13:51

5. NEDOSTIŽNÉ 8:22:19

Celkové výsledky zde

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: