Nymburský půlmaraton ozdobil Maročan Saji traťovým rekordem, ženám vévodila Ivana Sekyrová + FOTKY ÚČASTNÍKŮ ZDARMA KE STAŽENÍ

Nymburský půlmaraton ozdobil Maročan Saji traťovým rekordem, ženám vévodila Ivana Sekyrová + FOTKY ÚČASTNÍKŮ ZDARMA KE STAŽENÍ

Důkaz o tom, že obliba Nymburského půlmaratonu stoupá, je počet běžců a běžkyň, kteří se postavili v neděli 22. dubna na start již 6. ročníku Nymburského půlmaratonu a čtvrtky. Počasí mělo typicky letní parametry a trať podél řeky Labe je v každém počasí velmi příjemná a obecně i rychlá.

Favorit závodu od začátku diktoval tempo

Malebné prostředí parku pod Městskými hradbami přivítalo více jak 700 účastníků závodu, což je dosud nejvyšší počet, z dosavadních šesti ročníků. Když odbila přesně 10 hodina, všichni startující se vydali na trať půlmaratonu i desítky. A přesto, že už v tuto dobu panovalo velmi teplé počasí, se hned od začátku začalo velmi ostře závodit.

Podívejte se na další fotografie k článku…

Půlmaraton a čtvrtmaraton, které vedou převážně po labských cyklostezkách. Více informací o Nymburském půlmaratonu najdete v termínovce.

Mezi ženami vyrovnaný souboj o prvenství

Ženy měly od začátku jednoznačnou favoritku v osobě Ivaně Sekyrové, účastnice olympiády v roce 2012 v Londýně. Poněkud překvapivě se od začátku přetahovala o prvenství s Lenkou Královou, která s favoritkou držela krok až do posledních kilometrů. V závěru se pak ukázala větší zkušenost Ivany Sekyrové a vítězství si pohlídala a cílovou branou proběhla v čase 1:24:58 hodin. Druhá Lenka Králová zaostala jen o pouhou minutu (1:26:01). Třetí místo patří již s odstupem Haně Hanzlové (1:34:03).

I na desítce se urputně bojovalo o stupně vítězů

V závodě na 10 kilometrů se sešla opět velmi kvalitní konkurence, což je vlastně pro Nymburk příznačné. Možná by se zdálo, že opravdu velké teplo, které při závodě panovalo, sebere běžcům mnoho sil, ale opak byl pravdou. Výsledné časy jsou výtečné.

Mezi muži si první místo pohlídal s docela velkým náskokem Matěj Kracman (35:26). Druhý v pořadí doběhl Tomáš Veber (36:46) a v čase 39:54 proběhl cílovou branou na třetím místě Pavel Hejna.

Ženskou desítku ovládla Markéta Vávrová, která trať absolvovala za 45:01 minut a jen chvilku za ní doběhla na druhém místě nestárnoucí a pravidelná účastnice závodu Dana Jiřičná (45:29). Třetí v pořadí skončila Simona Kozlová (46:49).

Spokojenost všech účastníků

Pořadatelé nymburského závodu opět ukázali, že v uplynulých šesti letech získali mnoho zkušeností a závod patří mezi ty nejlepší, které se u nás konají. Ostatně to potvrzují dvě skutečnosti. Jednak rekordní účast startujících a hlavně pozávodní spokojenost všech účastníků, což dávali najevo již po doběhu, kdy otevřeně chválili právě skončený 6. ročník Nymburského půlmaratonu a čtvrtky.

FOTOGALERIE S FOTKAMI ZÁVODNÍKŮ ZDARMA KE STAŽENÍ

Zde najdete fotogalerie s fotkami od Terezy Maškové

1. Fotogalerie –  10. km (10:37 – 10:50)

2. Fotogalerie –  10. km (10:50 – 10:55)

3. Fotogalerie –  10. km (10:55 – 11:01)

4. Fotogalerie –  10. km (11:01 – 11:06)

5. Fotogalerie –  10. km (11:06 – 11:13)

6. Fotogalerie – 10. km (11:13 – 11:29)

Výsledky v hlavních kategoriích:

Půlmaraton muži:

1. Abdelkabir Saji

2. Jan Procházka

3. Daniel Noah

Půlmaraton ženy:

1. Ivana Sekyrová

2. Lenka Králová

3. Hana Hanzlová

10 km – muži:

1. Matěj Kracman

2. Tomáš Veber

3. Pavel Hejna

10 km – ženy:

1. Markéta Vávrová

2. Dana Jiřičná

3. Simona Kozlová

Celkové výsledky zde

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: