Další ročník Krkonošského survivalu je za námi a tentokrát měl právem přívlastek zimní

Další ročník Krkonošského survivalu je za námi a tentokrát měl právem přívlastek zimní

V pátek 16. března odstartoval z Roudnice v Krkonoších náročný survival trojic Krkonošský survival, kterého se zúčastnilo 47 týmů, jejichž účastníci se rozhodli tímto způsobem rozloučit se zimou.

Zima se rozloučila v plné kráse

Zima se rozloučila v plné kráse, při startu 47 týmu řádil silný vítr a padal sníh. Závodníky odstartovala na hradě Pecka samotná Bílá paní, zjevivší se před startem na hradbách. Asi jim chtěla dát najevo, že kolem 22. hodiny tam již nemají co pohledávat.

Podívejte se na další fotografie k článku…

Již tradičně je na úvod čekal prolog, který měl za úlohu rozdělit startovní pole. Avšak netradičně závodníkům zamotala začátek mapa, která byla zrcadlově obrácena. Nejlépe si s organizátorskou „šifrou“ poradily pozdější vítězky ženské kategorie EPO Brunetky, které ho zvládly za 1 hod. 16 min. Poslední tým vyrážel z prologu až po několika hodinách.

Jedná se o náročný survival trojic na 20hod, který lze absolvovat na běžkách, sněžnicích, pěšky. Více informací o Krkonošském suvivalu najdete v termínovce. Také si můžete přečít reportáž z loňského ročníku.

Na trati byly pro závodníky připravené 4 vložené disciplíny

Na vlastní trať vyrážela většina z týmů promrzlá. Částečně i naštvaná (kvůli vtípku s mapu). I když těžko říci, zda na pořadatele, nebo samy na sebe. Někteří si pak podmínky ještě ztížili a vykoupali se „dobrovolně“ po hrudník ve vodě, daleko před disciplínou Bejkárna, při které se brodí Labe.

Na trati byly pro závodníky připravené 4 vložené disciplíny – Harryho koně, Bejkárna pana ředitele, Paprsky a Krakonošovy prkýnka (běžky). Kvůli náročnosti terénu a nepřízni počasí, se jich zúčastnilo jen několik týmů, poprvé v historii závodu se ani jedinému týmu nepodařilo absolvovat vložené disciplíny všechny.

Až na jedno zraněné koleno, bolavá záda a drobné omrzliny, všichni dorazili do cíle v pořádku a většina s úsměvem na obličeji. Pravděpodobně radostí, že závod zvládli.

Zde můžete shlédnout záznam z TV reportáže

Výsledky

Muži:

  1. Black HILL / Salomon-Suunto / EPO (Jaroslav Krajník, Pavel Kurz, Tomáš Petreček)
  2. CZAR (Petr Bloudek, Jiří Lorenz, Tomáš Vaněk)
  3. Polička je zlatá loď (Martin Mazal, Vít Pučálek, Milan Beneš)

Mix:

  1. Fénix multisport / EPO (Kristýna Skalická, Jan Obuškevič, Pavel Paloncý)
  2. EPO / Čelovky Lucifer / Žižkovský tygři (Tereza Hnátková, Tomáš Protiva, Petr Pruner,)
  3. První oddíl (Pavla Myslivcová, Jan Dostál, Milan Důrek)

Ženy:

  1. EPO Brunetky (Martina Bochenková, Simona Karochová, Jana Ryantová)
  2. Diversity Beasts (Radka Kozlová, Iva Nesibová, Helen Sutterová)
  3. EPO walking dead (Magdalena Böhmová, Iva Šmerdová, Marie Šoukalová)

Celkové výsledky zde

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: