Italská hvězda Luca Carrara ovládl Perun SkyMarathon. Tituly Mistrů ČR berou Brýdl a Ševčíková!

Italská hvězda Luca Carrara ovládl Perun SkyMarathon. Tituly Mistrů ČR berou Brýdl a Ševčíková!

Nejstarší skyrunningové Mistrovství ČR Perun SkyMarathon nabídl v sobotu 5. května nejdramatičtější souboj o stupně vítězů za svou pětiletou historii. Níže si můžete přečíst, jak to vlastně dopadlo…..

Mezi více než tři desítky česko-slovensko-polských startujících organizátoři přizvali vítěze italské skyrunningové série 2016 a 2017, Lucu Carraru. Ten se společně s Jiřím Petrem, Tomášem Macečkem a Pavlem Brýdlem postaral o drama až do konce.

Podívejte se na další fotografie k článku…

Již od začátku bylo jasné, kteří běžci chtějí titul

Již v prvním stoupání na chatu na Javorovém bylo jasné, kteří běžci chtějí titul z Peruna pro sebe. Pavel Brýdl, Luca Carrara, Jiří Petr a Tomáš Maceček vytvořili kvarteto, které se téměř do konce závodu neroztrhalo. Čtyřnásobný vícemistr Pavel Brýdl a dvojnásobný třetí muž Tomáš Maceček společně s nováčky na Perunovi se střídali ve vedení, a nebylo tak až do poslední sjezdovky „grande finále“ jasné, kdo získá titul na pozměněné, delší, a především těžší trati (41 km / 3300 m).

Jedná se o Mistrovství ČR ve Skymaratonu, které se koná v nádherném prostředí Moravskoslezských Beskyd. Více informací o Perun SkyMaratonu najdete v termínovce.

Zato v ženském závodě, z důvodu absence Anny Strakové, Michaely Mertové (obou dvojnásobných vítězek) či Kateřiny Matrasové (vícemistryně), byla jasná dvojice závodnic, které si to rozdají o titul mistryně ČR – Denisa Krejčiříková a Petra Ševčíková. První zmíněná během většiny závodu vedla, ale Petra Ševčíková si počkala na poslední kilometry a Denisu o jen několik minut porazila.

Delší a tvrdší trasa prověřila všechny

Pozměněná trasa hrála důležitou roli, kromě finálního seběhu sjezdovky, na kterém šlo dříve vybudovaný náskok lehce ztratit, se trasa prodloužila o seběh z Ostrého do Košařisk, kde několikaminutový náskok ztratil Pavel Brýdl: „Kolem dvacátého pátého kilometru, kde se nově sbíhalo širokou šotolinovou silnicí, mi slunce svítilo přímo do očí a odbočení do lesa nebylo proto vidět. Navíc chyběla tam značka, která byla až několik metrů po odbočení. Z náskoku 3 minut jsem byl zase ve čtveřici…“, hodnotil svůj kufr čtyřnásobný vícemistr.

Pavel Brýdl po čtyřech druhých místech Mistrem ČR

Během seběhu z Ostrého a následného výběhu k chatě Javorový za to vzal dvojnásobný vítěz italské sky série Luca Carrara a vybudoval si před Pavlem Brýdlem několika minutový náskok. Za Pavlem se stejným mankem vyběhl finální sjezdovku Tomáš Maceček pronásledovaným Jiřím Petrem. Italský běžec si ve finálním seběhu svůj náskok pohlídal a s úsměvem doběhl v čase 4:11:32 pro vítězství a hodnocení shrnul do tří výstižných slov: „Hard but beautiful“. Po třech minutách za Lucou si po čtyřech druhých místech doběhl protitul Mistra ČR Pavel Brýdl (4:14:35), následovaný Tomášem Macečkem (4:17:25). V čas e4:25:24 si pro celkové čtvrté místo a třetí místo v rámci MČR doběhl Jiří Petr.

Výsledky

Muži

1. Luca Carrara  04:11:32

2. Pavel Brýdl  04:14:35

3. Tomáš Maceček 04:17:25

Ženy

1. Petra Ševčíková  03:14:20

2. Denisa Krejčiříková  03:19:57

3. Hana Holoubková  03:33:49

Celkové výsledky zde

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: