KTRC Trail Praha 2018: Na pozměněné trase nejrychleji Maceček a Kalousová

KTRC Trail Praha 2018: Na pozměněné trase nejrychleji Maceček a Kalousová

I romantickým parkem pod Pražským hradem může znít metal. Hymna českého trailového poháru KTRC, ironmaideňácká Run to the Hills vyslala běžce v poklidném nedělním dopoledni na upravenou deseti/pětikilometrovou trasu.

I druhý závod Kilpi Trail Running Cupu ještě zůstal ve městě, po Ostravě poznávali účastníci náročné terény centra Prahy. A nejlépe se s nimi vyrovnali horalové, mužská beskydská dvojka Maceček-Zemaník a podorlické dámy dvou generací Kalousová-Faltusová. Užili si tu i cizinci včetně indického družstva, tady se kontinentální omezení nepěstují!

Podívejte se na další fotografie k článku…

Vzhledem ke stavebním úpravám v parku se lehce snížila profilová zubatice

Hned po prvním terénním seběhu se spadlo dolů ke schodům, odpadla smyčka ke švédské ambasádě. A pak hlavně v jižní části Lobkovické zahrady se nekleslo až k „tanku“ a pak strmě nešplhalo, ale cik cak se stoupalo vzhůru k vysokoškolským kolejím.

Jedná se o městský trailový závod, který vede okolím Petřína. Závod je součástí seriálu Kilpi Trail Running Cup. Více informací o KTRC Trail Praha najdete v termínovce.

Jeden (5 km) nebo dva (10 km) okruhy. Členitý okruh inspiroval i pořadatele Olympijského běhu. „Povede téměř stejně, líbí se mi,“ potvrdila Hanka Dvorská, česká kaskadérka a trenérka boot campů, teď čerstvě nadšená BASE jumperka, když sama odběhla.

„Už v seběhu jsem získal lehce náskok. Honzu jsem cítil za sebou, ale pak jsem to do kopce narval a dál ho už neviděl,“ říkal Tomáš Maceček, beskydský horský běžec a spolutvůrce trati KTRC v Ostravě, který si zde odbyl vítěznou premiéru. Ostatně začíná už působit v Praze. Zkušený o rok starší (28) Jan Zemaník, na původní 11 km dlouhé trati druhý v roce 2016, ztratil téměř minutu (37:57 vs. 38:52), ale nesmutnil. „Po pražském maratonu nemám speciální přípravu, jdu z plného tréninku.“ Třetí skončil Michal Vokrouhlík, původem musher a canicrossař z Českého ráje. Pořadí symbolicky uzavřel nejstarší běžec, 73letý Karel Čech. „Musím shodit, jedu i do Krkonoš,“ poklepal si statečně na břicho.

Moc pěkná trasa, úplně mě překvapilo, co se najde v Praze

Mezi ženami se při skutečné premiéře v KTRC radovala 20letá Tereza Kalousová z Ústí nad Orlicí. Přijela i s přítelem Matyášem Urbanem (skončil sedmý) a společně (ona 22. absolutně časem 46:31) byli nejlepší dvojicí. „Moc pěkná trasa, úplně mě překvapilo, co se najde v Praze. Snažila jsem se všechno běžet, ale druhé kolo už mi ve vedru dalo hodně zabrat,“ vyprávěla.

„Ale příště přijedu zase, moc se těším na Dolní Moravu, protože já jsem spíš na delší,“ dodala občasná tréninková parťačka Radka Hübla.

Opět nechyběl kvalitní závodnický servis

Trail Praha opět potěšil bohatým závodnickým servisem s perfektním značením trati, rizotem a proteinovými nápoji v cíli i sprchami, ale také svižným rytmem bez vleklého čekání na vyhlášení výsledků.

A napříště už opravdu do hor – za tři týdny čeká Kralický půlmaraton od hotelu Vista na Dolní Moravě.

Výsledky

Muži 10 km

1. Tomáš Maceček  00:37:57

2. Jan Zemaník  00:38:52

3. Michal Vokrouhlík  00:39:18

Ženy 10 km

1. Tereza Kalousová  00:46:31

2. Radka Faltusová  00:51:28

3. Katarína Třísková  00:52:15

Muži 5 km

1. Tomáš Oppitz  00:21:24

2. Jan Tůma  00:21:35

3. Pavel Hlavatý  00:23:31

Ženy 5 km

1. Denisa Hančová  00:26:30

2. Erika Chválová  00:27:28

3. Simona Soukupová  00:29:23

Celkové výsledky

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: