GLADIATOR RACE RUN/PARDUBICE přilákal 1340 závodníků. Nerjychlejší byli Zuzka Kocumová a Lukáš Novák!

GLADIATOR RACE RUN/PARDUBICE přilákal 1340 závodníků. Nerjychlejší byli Zuzka Kocumová a Lukáš Novák!

Seriál překážkových závodů GLADIATOR RACE, se tentokrát ve své jednodenní zkrácené verzi závodu zastavil 12.8. přímo v centru města Pardubic. Závod typu RUN, tedy kratší vzdálenost a méně náročné překážky, byla ideální příležitost, jak začít s překážkovým během.

Závodníci se mohli proběhnout v místech, která nejsou běžně přístupná veřejnosti

Závodu, který byl součástí Sportovního parku Pardubice 2018 se zúčastnilo 920 dospělých a 420 dětských závodníků. Tentokrát v hlavním závodě účastníci okusili trať dlouhou 4,5 km a 20 překážek. Díky skvělé spolupráci se Zámkem Pardubice se závodníci mohli proběhnout i v místech, která nejsou běžně přístupná veřejnosti a malebná trasa vedoucí po zámeckých valech přes Tyršovy sady učarovala snad každému.

Podívejte se na další fotografie k článku…

Součástí byla i kategorie FUN

Překonávání překážek s výhledem na historickou část města, takovou trasou se může pochlubit jen málokterý překážkový závod. Závodu se zúčastnilo i 100 běžců v kategorii FUN. V této kategorii nebyl počítán čas a závodník si mohl překážky vyzkoušet kolikrát jen chtěl a nemusel absolvovat handicapy za nesplnění překážek.

Jedná se o závod typu RUN zasazený do klidové zóny malebného města Pardubice s krásným běžeckým úsekem kolem zámku. Více informací o Gladiator Race Run Pardubice najdete v termínovce.

Nejlépe si vedli Kocumová a Novák

Nejrychlejší závodníci byli Zuzana Kocumová, která trať zdolala v čase 27:21 a Lukáš Novák, který trať doslova prolétl za 25:37. Další gladiátorská zastávka bude v pevnostním městě Josefov, opět v nádherné lokalitě, která patří k těm nejvyhledávanějším v kalendáři překážkových běžců od 31.8.  do 2.9. 2018 a hned za 14 dní po té opět lehčí závod typu RUN, tentokrát v krásné krajině Českého ráje.

Výsledky

Muži hlavní závod

1. Lukáš Novák  25:37.17

2. Marek Kadrmas  26:45.76

3. Jakub Vrbenský  26:58.16

Ženy hlavní závod

1. Zuzana Kocumová  27:21.81

2. Stanislava Babušková  30:25.08

3. Jana Coufalová  31:59.18

Celkové výsledky zde

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: