Test adidas Terrex Agravic – odolná bota do horského terénu i na kratší krosy

Test adidas Terrex Agravic – odolná bota do horského terénu i na kratší krosy

Parametry

Značka adidas
Celé jméno recenzovaného výrobku Test adidas Terrex Agravic
Pro jaký povrch je bota vhodná Běžný přírodní terén, Náročný přírodní terén, Běh v horách, Bahno, Sníh
Pro jaký druh běhu je bota vhodná Rekreační běh, Vytrvalostní trénink, Tempový trénink, Závod, Dlouhé až velmi dlouhé tratě (půlmaratón až ultra)
Hmotnost 315 g (8,5 UK) 265g (6 UK) g
Šněrování Tento model využil novější systém šněrování. V záprstí jsou šněrovací dírky umístěny dále od sebe. Tato pozice nám umožní při šněrování stáhnout šířku přední částí boty přesně na nohu.
Zpevnění klenby Svršek boty je tvořen uceleným systémem zpevňujících prvků, který pomáhá lepší stabilitě hlavně v technických úsecích a sebězích.
Sklon pata - špička 6 mm
Podpora nohy neutrální
Infocena 3499 Kč
Dodává adidas
Více info na www.adidas.cz/outdoor

Zaujalo mě

  • Komfort jak pro chodidlo, tak pro achilovku
  • Agresivní vzorek podrážky
  • Šněrování

Shrnutí recenze

Na jaře 2016 uvedl adidas na trh opravdu dobrý terénní model. Už od pohledu je vidět, že se jedná o poctivou botu s agresivním vzorkem, který nemá problém se stabilitou v bahně, na sněhu nebo na mokrých kamenech.

Materiál svršku, použitá membrána, prodyšnost

Lehký a prodyšný svršek z textilního materiálu je doplněn jazykem z materiálu EVA. Vyztuženou špičku oceníme hlavně při zakopnutí o kámen nebo jinou překážku.

Podrážka je z vysoce přilnavé gumové podešvi Continental (foto Pavel Brýdl)Podrážka je z vysoce přilnavé gumové podešvi Continental (foto Pavel Brýdl)

Váha testovaného modelu UK 10,5 je 372g (Pavel Brýdl)Váha testovaného modelu UK 10,5 je 372g (Pavel Brýdl)

Bota výborně držela jak v bahně, tak na sněhu (foto Pavel Brýdl)Bota výborně držela jak v bahně, tak na sněhu (foto Pavel Brýdl)

Prohlédněte si další fotografie k recenzi…


Odpružení boty, použité materiály v podešvi apod.

Boost system

Podrážka, přilnavost, chování na mokrém povrchu apod.

Podrážka je z vysoce přilnavé gumové podešvi Continental. Gripy  mají dobrý tvar a jsou rozmístěné po celé podrážce. V přední třetině špičkou dopředu, aby podporovaly dobrý odraz, v zadních dvou třetinách špičkou dozadu, aby podporovaly stabilitu. Navíc jsou dostatečně daleko od sebe, aby se mezery mezi nimi neucpávaly blátem.

Dynamika odrazu

V dynamice odrazu bota samozřejmě zaostává za silničními závodními modely. Ale ve třídě krosových bot s hrubší podrážkou patří mezi špičku.

Osobní zkušenost

Model Adidas Agravic jsem testoval několik set kilometrů na silnici, v terénu, za sucha, v bahně i na sněhu. Už první obutí mě příjemně překvapilo. Bota mi sedla přesně na nohu a nikde netlačila. Tento dojem se nezměnil ani po cca 200 kilometrech. Při testování jsem si vybíral i technické výběhy a seběhy, které jsem chodil v závodním tempu. Bota výborně držela jak v bahně, tak na sněhu. Díky měkčímu složení gumy na podrážce jsem měl poměrně bezpečný pocit i na mokrých kamenech. Díky odpružení Boost jsem ani po dlouhém běhu neměl omlácené nohy. Tento model bych si klidně vzal i na dlouhé závody (40 – 50km).  Pocit bezpečí a komfortu je vykoupen trošku vyšší hmotností, což není v horských bězích až tak důležitý faktor.

Zajímavé vybavení

Napiš, jakou máš zkušenost ty

Odpovídáte na komentář: