Orienťácký víkend (24.-25.října) nabízí mimojiné klasiku v Toulovcových maštalích, middle v Českém ráji nebo noční sprint u Čeladné

Orienťácký víkend (24.-25.října) nabízí mimojiné klasiku v Toulovcových maštalích, middle v Českém ráji nebo noční sprint u Čeladné

Plánujete na víkend nějaký orienťák, ale ještě nevíte kam vyrazit? Níže najdete přehled, snad si vyberete!

Východočeská oblast

Východočeši jsou ortodoxní sobotní (zkrácení) klasici. Tentokrát pořádá Lokomotiva Trutnov u Rudníku. Převážně dobře průběžný podhorský terén je ozvláštněn množstvím útvarů po těžbě rud.

Více informací najdete na stránkách závodu

Pražská a Středočeská oblast

Ve Středních Čechách se tentokrát bude závodit pouze v neděli. Oddíl z Mělníku připravuje krátkou trať jižně od Kladna, v Horním Bezděkově. Terén popisuje jako mírně zvlněný s hlubokým údolím a hřebenem s velkým množstvím situačních detailů (kameny, srázky, kamenná pole).

Zde najdete podrobnosti

Ještědská oblast

Známka končící sezony – i v Ještědské oblasti pouze jeden závod. V neděli, na okraji Českého ráje, v obci Všeň, chystá krátkou trať SOK Turnov. Mapa bude v měřítku 1:7500 a jak jsme ve zdejším terénu zvyklí, tak boty s hřeby nechte doma.

Více informací najdete zde

Hanácká a Valašská oblast

Něco na zahřátí po sobotní krátké trati v Dešné budou jistě mít pořadatelé z Vizovic. Řidičům bude muset stačit porce vrstevnic v podhorském lese valašského charakteru. Doporučuje se důkladné tejpování.

Podívejte se na podrobnosti

Moravskoslezská oblast

Ideální příležitost na přídavek bude potom coby valaškou dohodil v Kunčicích pod Ondřejníkem, kde frýdecko místecký oddíl pořádá v sobotu večer – pozor – noční sprint! Což je i pro zkušeného závodníka dost nevšední událost. Terénem bude částečně lázeňský park a částečně přilehlý les.

Zde najdete více informací

Vysočina

Sice zde dnešní přehlídku zakončujeme, ale dalo by se říct, že většinu orienťáků by srdce nejvíce táhlo právě na sobotní vysočinský oblasťák do Budislavi. Klasiku v krásném terénu Toulovcových maštalí pořádá SK Chrast.

A protože jsme narozdíl od reportáže z Vracova zatím nepoužili sousloví “Žabovřesky Brno“, můžeme to nyní napravit, protože hodně zástupců právě tohoto oddílu se vydává právě sem. Mimojiné proto, že Jihomoravská oblast, ostatně stejně jako například Jihočeská nebo Západočeská, již letos žádný závod nepořádá.

Více informací o závodu zde

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: