KAMILA GREGOROVÁ – několiknásobná vítězka Velké Kunratické a maminka 3 dětí

KAMILA GREGOROVÁ – několiknásobná vítězka Velké Kunratické a maminka 3 dětí

Kamila Gregorová je česká běžkyně, která se soustředí především na krosy, trailrunning a orientační běh. Ve všech těchto disciplínách se dokáže umisťovat na domácí půdě na stupních vítězů. I proto je tentokrát naším běžcem týdne.

Podobně jako Matrasová od orienťáku k trailu

Stejně jako Kateřina Matrasová, která letos září v seriálu běhů Salomon Trail Running Cup i Kamila Gregorová profituje v terénních bězích ze zkušeností v orientačním běhu. Především seběhy a terénní pasáže bezesporu českým orientačním běžcům sedí a proto mají potenciál potrápit i trailové specialisty.

Orientačnímu běhu se Gregorová věnuje dodnes stále na poměrně vysoké úrovni. Její orienťácké kvality dokazují především dlouhodobé výsledky. V roce 2012 si z Mistrovství republiky na klasické trati odvezla zlatou medaili, přičemž „klasika“ je u orienťáků prestižní disciplína. O dva roky se zase stala Mistryní ČR ve sprintu.

Kromě orienťáku a trailu zvládá i běhy do vrchu a krosy

Kamila Gregorová ovšem neběhá pouze orienťák a traily, kterým se věnuje v barvách Salomonu. Slušně dokáže zaběhnout i krosy či běhy do vrchu. V roce 2012 se dokonce zúčastnila Mistrovství světa v běhu do vrchu v Turecku, kde ve světové konkurenci doběhla na skvělém 15. místě!

O tom, že jí jdou i klasické krosy, zase svědčí její stříbrná medaile z MČR v přespolním běhu z roku 2010. Rychlost dokazuje i na silnici – desítku Kamila umí pod 37 minut!

Skvělá statistika na Velké Kunratické

Pokud bychom v České republice hledali závod, který Kamile skutečně sedí, byla by to nejspíše Velká Kunratická. Tento legendární kros nedaleko Prahy totiž obvykle orienťákům velmi sedí a Kamila je toho zářným důkazem.

V Kunraťáku obvykle startuje kromě kratší ženské trati i na klasické trati přes Hrádek, kde se v roce 2012 jako úplně první žena v historii dostala časem pod 14 minut! Ten stejný rok dokázala vyhrát i krátkou ženskou trať, kde porazila například výbornou krosařku Ivanu Sekyrovou a získala tak neobvyklý double.

Na Hrádku vyhrála poprvé v roce 2010 a od té doby se především díky svým kvalitám v seběhu pravidelně umisťuje na stupních vítězů. Ne jinak tomu je i na kratší a rychlejší ženské trati, kde statistika za posledních 5 let také mluví za vše: 5x stupně vítězů, z toho dvě vítězství!

Nezbývá než se těšit, zda běhající maminka 3 dětí rozšíří svojí skvělou statistiku i na letošní Velké Kunratické, kde v listopadu určitě nebude chybět!

Největší úspěchy:

Vítězství na MČR v orientačním běhu, klasická trať (2012)

Vítězství místo na MČR v orientačním běhu, sprint (2010)

Bronz na MČR v orientačním běhu, klasická trať (2009)

2. místo na MČR v přespolním běhu (2010)

15. místo na ME v běhu do vrchu (Turecko, 2012)

Několik vítězství na Velké Kunratické (včetně traťového rekordu na Hrádku z roku 2012)

Salomon Trail Running cup, Lipno – 1. místo 2014

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: