Žebráckou pětadvacítku ovládli Jan Kreisinger a Radka Churáňová + FOTO VŠECH ZÁVODNKŮ KE STAŽENÍ ZDARMA

Žebráckou pětadvacítku ovládli Jan Kreisinger a Radka Churáňová + FOTO VŠECH ZÁVODNKŮ KE STAŽENÍ ZDARMA

Každoročně v srpnu, první neděli po svátku Vavřince, se již 34 let běží v Žebráku závod na 25 kilometrů jako memoriál Waltera Bednáře, místního rodáka a běžce.

Počasí po předchozích žhavých dnech bylo velmi přijatelné. Sice bylo oblačno a v průběhu závodu i drobně zapršelo, ale teplota se držela okolo příjemných 22°C.

Úderem 10 hodin se na trať vydalo 180 běžců a běžkyň v hlavním závodě. Hned od startu se utvořily dvě zajímavé dvojice. Jan Kreisinger a Jan Kohut, kteří až do posledních dvou kilometrů bojovali o vítězství. Zhruba v této fázi závodu nasadil Jan Kreisinger v trháku a svůj premiérový start na tomto závodu dotáhl do vítězného konce v čase 1:23:25 hodin. O svém třetím místě rozhodl až těsně před cílem Pavel Kubričan, který utekl Jirkovi Čivrnému.

Mezi ženami byl závod jednoznačnější. Už od startu se v čele usadila Radka Churáňová a v čase 1:44:19 hodin zopakovala své vítězství z roku 2013. Za ní s dvouminutovou ztrátou doběhla Lenka Šibravová a s ještě větší odstupem se na třetím místě umístila Michaela Dimitriadu.

Pořadatelé pro velký úspěch vložili již podruhé závod na 10 km, na který se přihlásilo 80 běžců a běžkyň. V mužské kategorii si vítězství, na celkem těžké trati, vybojoval Martin Ludrovský v čase 40:50 minut a v ženách na prvním místě doběhla Zlata Lukášová za 45:18 minut.

Celkově lze závěrem dodat, že 34. Ročník Žebrácké pětadvacítky se povedl a byl opět dobrou propagací běhu a zdravého pohybu vůbec.

FOTOGALERIE VŠECH ZÁVODNÍKŮ:

Start

25 km, 11:25 – 12:08

25 km, 12:09 – 12:57

10 km

Lidový běh

Výsledky v hlavních kategoriích:

25 km – muži:

1. Jan Kreisinger

2. Jan Kohut

3. Pavel Kubričan

25 km – ženy:

1. Radka Churáňová

2. Lenka Šibravova

3. Michaela Dimitriadu



10 km – muži:

1. Martin Ludrovský

2. Jakub Kašpar

3. Jan Němec

10 km – ženy:

1. Zlata Lukášková

2. Kateřina Kusáková

3. Andrea Frantová

Celkové výsledky zde

Informace o závodu

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: